Volumul tăierilor ilegale în pădurile administrate de Romsilva, în scădere

Date:

Într-un prim bilanț pe anul trecut, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că volumul tăierilor ilegale înregistrate în primele nouă luni din 2023 în pădurile pe care le administrează a fost de 16.092 mc, reprezentând o scădere faţă de perioada similară a anului precedent (22.057 mc). Valoarea toată a pagubelor provenite din tăieri ilegale de arbori şi din păşunat abuziv a fost, la nouă luni, de 7.926.762 lei.

Directorul general al Romsilva, Daniel Nicolăescu, precizează că în primele nouă luni din 2023, în pădurile proprietate publică a statului, au fost efectuate 9.391 de controale de fond şi 897 de controale parţiale. Personalul silvic din al RNP Romsilva a efectuat 62.706 controale la circulaţia materialului lemnos, în 6.000 de cantoane silvice, din care 10.520 de controale, împreună cu organele de poliţie.

În același timp, directorul general Daniel Nicolăescu semnalează creşterea numărului de agresiuni față de personalul silvic: nouă acte de agresiune înregistrate de la începutul anului trecut până în decembrie (patru cazuri de agresiune fizică, trei angajaţi necesitând îngrijiri medicale), față de cinci evenimente, înregistrate în tot anul 2022: „Toate cazurile de agresiune sunt în curs de cercetare de către unităţile de Parchet sau de către organele de poliţie.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...