Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri au marcat a XXXIV-a ediție a Zilei Silvicultorului printr-un eveniment organizat la Direcția Silvică Tulcea. Au participat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Marius-Dan Sîiulescu, președintele Asociației Administratorilor de Păduri, Adrian Crețu, reprezentanți ai Agenției Moldsilva din Republica Moldova, directori ai direcțiilor silvice și ai administrațiilor parcurilor naționale și naturale administrate de Romsilva, reprezentanți ai autorităților locale din județul Tulcea, ai sindicatelor din silvicultură, ai organizațiilor profesionale, pensionarilor silvici, ai forestierilor și ai mediului academic.

Romsilva înformează că, „în alocuțiunea sa, directorul general al Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a subliniat importanța unității corpului silvic în fața provocărilor la care trebuie să facă față sectorul silvic și a mulțumit silvicultorilor pentru efortul depus în administrarea sustenabilă a pădurilor din România”.

De asemenea, Romsilva reamintește că „Ziua Silvicultorului este o sărbătoare oficială legiferată prin Statutul Personalului Silvic și este marcată anual, din 1991, în luna iunie, de întreg corpul silvic care activează în sistemul public sau privat, împreună cu sindicatele din silvicultură, organizațiile profesionale și mediul academic”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva precizează că „administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, toate aceste păduri deținând certificarea managementului forestier în standard internațional, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Asociația Administratorilor de Păduri este organizația profesională a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice, înființată în anul 2004, care reunește 114 de ocoale silvice de regim, care administrează, în total, 1,4 milioane de hectare fond forestier proprietate privată”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...