Interviu cu Cristian Găvan antreprenor Școala de Mobilă

Aș vrea să plecăm un pic de la peisajul mare și abia apoi să ne concentrăm atenția asupra proiectului Școala de Mobilă. Cum arată piața de bricolaj astăzi?
Piața de bricolaj arată extraordinar. Doar anul trecut, Dedeman, care este lider de piață în România, a făcut peste un miliard de euro și este într-o expansiune continuă. În mai am fost invitat la Milano. A fost o expoziție foarte frumoasă de bricolaj, iar Asociația Internațională a Bricolerilor a ținut o conferință și au spus că piața mondială la bricolaj a depășit 150 de miliarde de euro. Este o sumă excepțională. Europa stă mai puțin bine, foarte bine stă America; Americile și Australia dețin vreo 70% din această piață. Pe Europa toate companiile de bricolaj fac vreo 30 de miliarde de euro.

Piața de bricolaj este strâns legată de piața de construcții, din nefericire sezonieră. În ce măsură piața de bricolaj primește reculul sezonier din piața de construcții?
În momentul de față nu se întrevede nicio încetinire a ritmului pe piața de mobilă. Îți spun asta pentru că sunt foarte atent la ce se întâmplă pe piața de construcții. Locuințele sunt în lucru, dar nu se vând toate odată, nu în același ritm, și atunci, pe măsură ce se vând, proprietarii vin către magazinele de mobilă sau către Mam Bricolaj de unde achiziționează materiale pentru mobilier ca să-și echipeze locuințele.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament