Conferința „Modelul economic românesc în cadrul UE: Provocări-Oportunități-Priorități” organizată de ASPES, AGER, ASE și România Durabilă în data de 23 mai 2017, la Palatul Parlamentului, sub patronajul Senatului României, a urmărit să provoace o dezbatere care să aducă în prim-plan nevoia de a gândi, elabora, discuta și accepta, un model economic care să asigure dezvoltarea sustenabilă a României în următoarele decenii. Obiectiv care, fără falsă modestie, a fost atins.
România are o șansă reală și unică acum, la aniversarea a 100 ani de existență ca stat unitar și independent, beneficiind și de preluarea președinției UE în 2019, iar această șansă trebuie valorificată la maximum.

IMG_1725 (2)
Această temă a fost supusă dezbaterii tocmai pentru că viitorul României depinde de capacitatea românilor de a gândi pentru ei. A te baza doar pe o situație economică favorabilă în UE sau doar pe fondurile europene ca factor de creștere poate fi periculos. Provocarea principală pentru guvern, dar și pentru întreaga țară, este:
CUM SĂ ASIGURĂM O GESTIUNE BUNĂ A ȚĂRII ȘI CUM SĂ STĂM PE PROPRIILE PICIOARE!
Cum să depășim acest nefericit 7-17-27 respectiv locul 7 în UE din punct de vedere al populației și suprafeței teritoriului, locul 17 din punct de vedere al Produsului Intern Brut și locul 27 din punct de vedere al nivelului de trai.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament