Autoritățile au revizuit legea privind Bolt, Uber și Clever

Date:

Autoritățile au modificat proiectul inițial care reglementează aplicațiile Uber, Bolt și Clever, potrivit Hotnews.ro.

 Această variantă va fi discutată în ședința de guvern de astăzi (joi- 20 iunie) într-o primă lectură. Potrivit noului proiect consultat de HotNews.ro, transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Versiunea anterioară a proiectului spunea că intermedierea transportului alternativ pe teritoriul României este supusă autorizării de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Conform noului proiect, MCSI va emite avizul tehnic pentru platformele digitale în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea documentației complete, iar acesta va fi valabil 12 luni. (Anterior era vorba de o autorizație pe 3 ani).


În termen de 35 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, MCSI va emite un ordin de ministru cu norme și proceduri pentru obținerea avizului tehnic pentru platformele digitale.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Eficienta Energetică în viața oamenilor din perspectiva anilor 2050

Într-o lume din ce în ce mai limitată în...

Acționarii One United Properties au aprobat plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane de lei pentru anul financiar 2023

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator...

Peste o mie de joburi remote disponibile în industria tech

Startup-ul inovator nPloy din Europa Centrală și de Est...