Ministrul educației și cercetării, a semnat, împreună cu CONAF și FPPG, Acordul de Parteneriat ”Pactul pentru Educaţie Antreprenorială”

Date:

Ministrul educației și cercetării, Monica CristinaAnisie, a semnat, împreună cu CONAF și FPPG, Acordul de Parteneriat ”Pactul pentru Educaţie Antreprenorială”: ”Vrem să oferim elevilor din învățământul gimnazial și liceal posibilitatea să experimenteze, încă din timpul școlii, ce înseamnă să fie antreprenori, să dezvolte un start-up, într-o societate competitivă”

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), împreună cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF si Federația Patronală Petrol și Gaze –FPPG impreună, au semnat, astăzi, 10 decembrie 2019, Acordul de parteneriat ”Pactul pentru Educaţie Antreprenorială”, prin care vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

”Vrem să oferim elevilor din învățământul gimnazial și liceal, posibilitatea să experimenteze, încă din timpul școlii, ce înseamnă să fie antreprenori, să dezvolte un start-up, într-o societate competitivă. Apreciez inițiativa CONAF și FPPG, de a oferi  expertiză și educație antreprenorială elevilor și invit și alte organizații cu activitate în domeniu să contribuie la dezvoltarea opționalului de educație antreprenorială, în școlile gimnaziale și liceale din România. Începem să conturăm  strategia naţională pentru antreprenoriat, un instrument atât de necesar pentru asigurarea prosperității României”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei și cercetării.

Semnatarii Acordului de Parteneriat se angajează să lucreze activ cu reprezentanții MEC, alături de alți parteneri care se vor alătura acestui demers, la Strategia națională pentru educație antreprenorială.

Cristina Chiriac, Preşedinte CONAF, consideră “o prioritate introducerea în şcolia orelor de antreprenoriat în vederea dezvoltării aptitudinilor şicompetenţelor tinerilor şi pregătirii acestora pentru a deveni azi, antreprenorii de care economia românească are nevoie, mâine. România se numără printre cele câteva ţări europene care nu au încă o strategie naţională pentru educaţie antreprenorială. Iată că, astăzi, împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei și Cercetării,şi cu cei ai FederaţieiPatronale Petrol şi Gaze”.

La rândul său, Franck Neel, Preşedintele FPPG, este de părere că „Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei”.

Inițiativa “Pactul pentru muncă” ce include „Pactul pentru educaţie antreprenorială”, presupune reducerea  deficitului forţei de muncă din România, transparentizarea pieţei muncii şi dezvoltarea antreprenoriatului, recunoscut ca generator de prosperitate în societate şi element determinant pentru creșterea economică și crearea locurilor de muncă. Investiția în educația antreprenorială este una dintre cele mai rentabile investiții pe care o poate face România în educația copiilor. Elevii participanți au șanse de 3 până la 6 ori mai mari de a-și deschide o afacere ulterior, într-un anumit moment al vieții, comparativ cu cei care nu beneficiază de educație antreprenorială.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...