Institutul Francez din România (foto) anunţă lansarea programui de Burse ale Guvernului Francez (BGF) pentru master și doctorat în co-tutelă 2020-2021, la 30 de ani de implementare în programele de sprijin pentru mobilitate susținute de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România.

Termenul limită de trimitere a candidaturilor este 2 martie 2020. Ca noutate, pentru a urma studii în Franţa limba franceză nu este obligatorie, dar reprezintă un avantaj. Oportunităţi există şi pentru a urma o filieră în limba engleză.

Informații despre criterii de selecție, burse, avantaje, documente necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din România:

http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/menu_view/F5A65A/BURSE%20ACORDATE%20DE%20GUVERNUL%20FRANCEZ/130.

În 2019, bursierii români s-au format în universități prestigioase, precum

École Polytechnique, École des hautes études en sciences sociales (EHESS), Université Paris-Saclay, Université Lyon 2, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Institut National des Sciences Appliquées (INSA). Până în prezent, peste 2000 de studenți și cercetători români au beneficiat de programe de mobilitate finanțate de Guvernul Francez.

DISTRIBUIȚI