Festivalul Enescu, în toată ţara

Date:

Ediţia din acest an a Festivalului Internațional George Enescu (31 august-22 septembrie) va cuprinde în program şi concerte organizate în alte unsprezece orașe decât Bucureşti. Artiști internaționali participanţi la festival vor susţine concerte împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare, Piatra Neamț. Vor fi 24 de concerte în care vor evolua artiști şi ansambluri de talie mondială, precum Elisabeth Leonskaja, David Grimal, La Grande Chapelle Madrid, Anna Tifu, Kamerata Baltica, Charles Richard Hamelin şi tineri artiști laureaţi ai  unor prestigioase concursuri internaționale, cum sunt Nobuyuki Tsujii și Ziyu He, sub bagheta dirijorilor Gabriel Bebeșelea, Lera Auerbach, Jayce Ogren, Cristian Lupeș, Marco Angius, Adrian Petrescu, Brad Lubman.

Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internațional George Enescu, subliniază: „Alături de partenerii noștri din țară am reușit, începând cu ediția 2015, să apropiem de Festival comunitățile de melomani din mai multe orașe. Am început cu trei orașe, acum sunt unsprezece. Avem acum în Festival un total de 104 concerte, iar în țară, un număr dublu față de ediția anterioară. Am găsit deschidere și la artiștii care ne vizitează țara, și la cei din România. Ne-am dori ca această perioadă să fie peste tot una de celebrare a muzicii sub numele lui Enescu, cel care ne-a lăsat o moștenire chiar mai mare decât putem duce noi astăzi. Sper să ajungem să ne ridicăm la înălțimea acestei moșteniri şi, de ce nu, putem să visăm la o ediție în cel puțin 41 de orașe din țară. Până atunci, experiențele live, în sălile de concert, în orașele care s-au implicat în Festival pot fi completate de toți melomanii, prin transmisiunile online”.

Achiziționarea biletelor pentru concertele din țară, anunţă organizatorii festivalului, „se va face local, modalitățile de achiziție fiind stabilite de organizatorii din fiecare oraș. Anunțurile de punere în vânzare au început deja și se vor continua în perioada următoare”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...