Programul de formare profesională în sistem dual, după metodă germană, „Şcoala de Carte şi Meserii”, derulat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), face înscrieri pentru clasele de comerciant-vânzător, adresat absolvenţilor de gimnaziu până la vârsta de 26 de ani.

Înscrierile au loc în perioadele 12-16 iunie și 26-30 iunie, la secretariatele liceelor partenere, unde vor funcţiona clasele respective: București – Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân”, Ilfov, Buftea – Liceul „Barbu A. Știrbey”, Brașov – Colegiul Economic „Andrei Bârseanu”, Sibiu –

Colegiul Economic „George Bârseanu”, Timișoara – Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”. Documentele necesare sunt: fișa de înscriere în învățământul dual și foaia matricolă eliberate de școala gimnazială de proveniență a elevilor, copie după certificatul de naștere și cartea de identitate a elevului, copie după cartea de identitate a părinților sau a tutorelui legal și adeverința medicală. Între 3 și 6 iulie, elevii înscrişi vor avea o scurtă întrevedere cu reprezentanți ai liceelor partenere și ai companiilor pentru a se cunoaște și a-și exprima motivația de a participa în acest program.

Programul durează trei ani şi este realizat de companiile Hornbach România, Lidl România şi Penny Market în parteneriat cu liceele menţionate. Pe întreaga perioadă, elevii beneficiază lunar de bursă: 200 lei de la bugetul de stat plus 200 lei din partea companiei, decont de transport şi masă de prânz pe perioada practicii, asigurate de companie. La finalizarea cursurilor, elevii obțin o diplomă recunoscută internaţional în meseria de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de angajare într-una din cele trei companii partenere.