Relansări pentru fonduri europene în Bucureşti-Ilfov

Date:

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADR BI) a relansat, printr-un seminar de informare găzduit de Spaţiul Public European (foto ADR BI), apelurile de proiecte pentru priorităţile de investiţii 3.1.A Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A – Clădiri rezidenţiale (total disponibil nerambursabil 70,04 milioane euro) şi 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural (total disponibil nerambursabil 20,24 milioane euro).

Pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale, sunt eligibile unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din mediul urban şi din sectoare ale municipiului Bucureşti, conform Legii 215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Contribuţia financiară a solicitantului este de 40% din totalul cheltuielilor eligibile (UAT şi asociaţia de proprietari), plus toate cheltuielile neeligibile. Sunt eligibile: lucrări de reabilitare termică a anvelopei; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile – panouri solare termice, panouri solare electrice etc; alte activităţi care conduc la eficienţă energetică. Un prim apel a fost lansat în martie 2016, pentru Bucureşti-Ilfov fiind deja alocate 83,46 milioane euro; se remarcă Primăria Sectorului 3, cu 24 de contracte. Pentru apelul relansat acum, cererile de finanţare/proiectele se depun în perioada 28.08.2017 ora 10.00-28.02.2018 ora 10.00, exclusiv prin aplicaţia electronică MySMIS2014, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

Pentru onservarea patrimoniului cultural, solicitanţi eligibili sunt: UAT; autorităţi ale administraţiei publice centrale; unităţi de cult; ONG-uri; parteneriate între aceste entităţi (UAT în calitate de lider în parteneriat cu altă UAT, cu o autoritate a administraţiei publice centrale, cu o unitate de cult sau un ONG; autoritate a administraţiei publice centrale, în calitate de lider, în parteneriat cu o UAT, cu o unitate de cult sau un ONG). Contribuţia financiară a solicitantului este de minimum 2% din totalul cheltuielilor eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile. Sunt eligibile (fără a fi exclusive): restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea monumentelor istorice; restaurarea, protecţia, conservarea picturilor interioare, frescelor, picturilor murale exterioare, stucaturilor; restaurarea şi remodelarea plasticii faţadelor; dotări interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie); dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil; activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului restaurat, inclusiv digitizarea acestuia, în cadrul proiectului; activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului restaurat, inclusiv de informare publică cu privire la intenţia de a implementa proiectul; activităţi conexe pentru punerea în valoare sau funcţionalitate a obiectivului de patrimoniu restaurat etc. primul apel a fost lansat în martie 2016 şi în Bucureşti-Ilfov au fost contractate lucrări pentru două biserici. Pentru actualul apel, cererile de finanţare/proiectele se depun în perioada 27.07.2017 ora 10.00-27.11.2017 ora 10.00, exclusiv prin aplicaţia electronică MySMIS2014, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

În prezent, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov sunt deschise cinci apeluri de proiecte: 3.1 A Reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale; 3.1 B Reabilitarea termică a clădirilor publice; 3.2 Mobilitate urbană durabilă; 5.1 Conservarea patrimoniului cultural; 5.2 Regenerare urbană. Pentru toate aceste apeluri, ADR BI aşteaptă proiecte.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...