Techsylvania, deschidere spre tehnologiile viitorului

Date:

La Cluj-Napoca s-a desfăşurat cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa de Est, Techsylvania ediţia a VI-a, care a curpins conferință, hackathon (orientat către fintech), evenimente tehnice satelit (cu teme de la sport aplicații în neurologie), competiție pentru startup-uri. Au fost peste 3.000 de participanți.

Laureaţii hackathonului sunt: locul I – echipa „Broads”, cu produsul B-PAY, o platforma SaaS care cumulează facturile de utilități și extrage informațiile printr-un API; locul II – echipa „A-Micii”, cu platforma peer-to-peer Leaf, care permite împrumuturi și transferuri de bani; locul III – echipa „Klarnauts”, cu produsul Whisperer, un tool de raportare pentru comercianți.

Competiția Startup Avalanche a fost câştigată de „Patch AI” (foto), cu un asistent virtual pentru pacienții implicați în teste clinice; premiul constă într-o investiție în valoare de 100.000 euro pentru dezvoltarea startup-ului.

Au fost în dialog cu participanţii speakeri de referinţă pentru businessul axat pe tehnologii de vărf: Ion Stoica – Executive Chairman al Databricks (companie evaluată la 2.75 miliarde USD), în dialog cu John Biggs, cunoscut pentru activitatea sa editorială de la Techcrunch; Peter Vesterbacka – creatorul brandului Angry Birds, a prezentat proiectul unui tunel submarin între orașele Helsinki și Tallinn; Matt Michelsen – fondator de companii celebre, consilier de branduri renumite și personalități din showbiz; Tom Mueller – expert în rachete și călătorii cosmice, co-fondator al companiei SpaceX, care a vorbit despre viitorul resurselor naturale și energetice.

Techsylvania 2019 a beneficiat de susținerea asigurată de Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Indicele de brevete 2023: Inventatorii români contribuie la invențiile din domeniul IT din Europa

Oficiul European de Brevete a primit în total 199.275...

Grandma’s Delights: o poveste gustoasă a autenticității și sustenabilității (video)

În 2018, Theodora și Teodor Niculescu au pus bazele...

Colliers: Turismul local a avut un an foarte bun în 2023

Reziliența pieței hoteliere românești din ultimii ani atrage un...