Techsylvania, deschidere spre tehnologiile viitorului

Date:

La Cluj-Napoca s-a desfăşurat cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa de Est, Techsylvania ediţia a VI-a, care a curpins conferință, hackathon (orientat către fintech), evenimente tehnice satelit (cu teme de la sport aplicații în neurologie), competiție pentru startup-uri. Au fost peste 3.000 de participanți.

Laureaţii hackathonului sunt: locul I – echipa „Broads”, cu produsul B-PAY, o platforma SaaS care cumulează facturile de utilități și extrage informațiile printr-un API; locul II – echipa „A-Micii”, cu platforma peer-to-peer Leaf, care permite împrumuturi și transferuri de bani; locul III – echipa „Klarnauts”, cu produsul Whisperer, un tool de raportare pentru comercianți.

Competiția Startup Avalanche a fost câştigată de „Patch AI” (foto), cu un asistent virtual pentru pacienții implicați în teste clinice; premiul constă într-o investiție în valoare de 100.000 euro pentru dezvoltarea startup-ului.

Au fost în dialog cu participanţii speakeri de referinţă pentru businessul axat pe tehnologii de vărf: Ion Stoica – Executive Chairman al Databricks (companie evaluată la 2.75 miliarde USD), în dialog cu John Biggs, cunoscut pentru activitatea sa editorială de la Techcrunch; Peter Vesterbacka – creatorul brandului Angry Birds, a prezentat proiectul unui tunel submarin între orașele Helsinki și Tallinn; Matt Michelsen – fondator de companii celebre, consilier de branduri renumite și personalități din showbiz; Tom Mueller – expert în rachete și călătorii cosmice, co-fondator al companiei SpaceX, care a vorbit despre viitorul resurselor naturale și energetice.

Techsylvania 2019 a beneficiat de susținerea asigurată de Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Accelerator pentru creșterea nivelului de profesionalizare a industriei Influencer Marketing

Start-up-ul MOCAPP anunță o nouă ediție a programului de...

Mentorat, coaching și granturi pentru femeile antreprenor  

ING Bank România și Visa anunță lansarea programului She’s...

Parteneriat Consiliul Patronatelor ESG din România – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin

Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR) anunță că „a...

Oana Popescu, nou partener al companiei Crosspoint Real Estate

Compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate anunță numirea...