THE DIPLOMAT-BUCHAREST organizeaza cea de-a cincea editie a conferintei  WORKPLACE OF THE FUTURE  pe 7 aprilie 2021, in intervalul 14:30 – 16:30 in format ONLINE, cu transmisie LIVE pe principalele platforme de socializare si pe site-ul evenimentului.

Seria de evenimente WORKPLACE OF THE FUTURE descrie tendintele actuale din piata de birouri si modul in care acestea fac ca intregul mediu de lucru sa se schimbe in functie de nevoile angajatilor si ale companiilor.

Link pentru inregistrare: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_61Lx6wBMSCaZQVMVOxIvog

Experientele anului 2020 si schimbarile din segmentul mediului de munca continua si in 2021, obligand atat angajatorii, cat si angajatii sa  isi revizuiasca procesele si strategiile in privinta proceselor de munca. Acest lucru s-a reflectat puternic mai ales pe piata de birouri, care a trebuit sa se adapteze si sa vina cu solutii si strategii pentru a-si mentine si a castiga noi chiriasi.

Astfel, dupa un an cu multe provocari, avem la ce sa ne gandim in 2021:

 • Dupa toate framantarile din 2020, cum va arata structura pietei de birouri in 2021 si ce fel de strategii de dezvoltare vor aborda dezvoltatorii si managerii de birouri?
 • La ce sa ne asteptam in 2021 in privinta relatiilor dintre chiriasi, dezvoltatori si manageri de birouri? Va fi o poveste de succes sau o relatie complicata?
 • Este viabil modelul hibrid de spatiu de lucru pentru dezvoltatorii de birouri si administratorii de proprietati?
 • Perspectiva resurselor umane si abordarea privind bunastarea, siguranta, WFH si strategiile back-to-office in cadrul companiilor

PANEL

ANTONIU PANAIT, Managing Director, VASTINT

ANDREEA COTIGA, Senior Leasing Manager Office, IMMOFINANZ

ANNA-MARIA LINEK, VP Business Development, ARCHIBUS SOLUTION CENTER ROMANIA

STEFAN TUDOS, Vice President, GENESIS PROPERTY

DESPINA PONOMARENCO, President, BUCHAREST REAL ESTATE CLUB (EVENT MODERATOR)

GEORGIANA ANDREI, Corporate Sales Director REGINA MARIA, The Private Healthcare Network

MIHAI CONSTANDIS, Head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision

ANDREEA MIHNEA, Chief People Officer, FIRST BANK

ANNE-MARIE DIACONU, Leasing & Asset Management Director, Skanska

AGENDA EVENIMENT

MODELE DE LUCRU ACTUALE

Unele abordari extreme in mediul de lucru au fost aplicate pe parcursul anului 2020,  sistemul de lucru flexibil si munca la distanta declansand schimbari majore pe piata de birouri. In acest context, modelul hibrid de munca permite mentinerea structurilor  si socializarea,  (la un birou) oferind in acelasi timp independenta si flexibilitate (acasa).

 • Este modelul hibrid o solutie viabila si o alternativa pentru piata de birouri din Romania pe termen lung?
 • Care este impactul alegerii spatiului de lucru flexibil din perspectiva angajatilor si a angajatilor, si cu ce impact pentru piata de birouri?
 • Ce modele de lucru inovatoare au fost create in ultimul an in noul context la muncii?
 • Cum putem contura in mod clar responsabilitatile angajatilor in noul mediu de lucru?
 • Cum se pot masura eficienta noilor modele de lucru hibrid si la distanta?

MODELE DE COLABORARE INTRE CHIRIASI SI DEVOLTATORII DE BIROURI 

Relatia dintre chiriasi, dezvoltatori si managerii de birouri s-a schimbat de-alungul lui 2020. Daca inainte de 2020, relatiile dintre aceste forte din piata era „business as usual”, raportul acestora este acum oarecum schimbat. Chiriasii cer modificari in contractele lor de inchiriere in curs de desfasurare, au solicitat o structura diferita a birourilor, sau chiar anularea contractelor de inchiriere. Pe de alta parte, dezvoltatorii si managerii spatiilor si cladirilor de birouri trebuie sa isi pastreze si chiar sa isi mareasca volumul  de clienti. Ce status si ce viitor are relatia acestora in 2021?

 • Ce instrumente exista pentru a facilita colaborarea dintre chiriasi si dezvoltarorii de  spatii de birouri?
 • Ce schimbari au avut loc in ceea ce priveste tranzactiile (investitii, retail, leasing) in ultimul an?
 • Care sunt cele mai mari provocari in continuarea contractelor de inchirere?
 • Cum arata viitorul tranzactiilor pe piata spatiilor de birouri?

IMBUNATATIREA PROCESELOR DE MUNCA PRIN TEHNOLOGIE

Utilizarea noilor tehnologii in mediul de lucru a devenit o norma, cu un impact puternic in schimbarea abordarii zilnice a proceselor de munca, a planificarii si evaluarii. Fie de la birou, fie de la distanta, abordarea flexibila a muncii face ca tehnologia sa stea la baza comunicarilor, operatiunilor si managementului proceselor de munca.

 • Care sunt tehnologiile utilizate in cea mai mare parte pentru a imbunatati procesele colaborative in mediul de lucru?
 • La ce nivel sunt utilizate  tehnologiile bazate pe AI si alte aplicatii tech in cadrul companiei? Ce se poate imbunatati?
 • Ce noi abilitati si instrumente de imbunatatire a muncii sunt necesare in noul context de lucru?
 • Ce impact au avut eforturile de  imbunatatire si promovare a securitatii cibernetice asupra mediului de lucru?

REDEFINIREA BINOMULUI VIATA-BIROU SI IMPACT PE PIATA BIROURILOR

Abordarea traditionala centrata pe desfasurarea muncii la birou a dominat dintotdeauna peisajul mediului de lucru asa cum il cunoastem de cel putin doua decenii. Cu toate acestea, pandemia a fortat majoritatea companiilor cu sedii in spatii de birouri sa aplice strategiile si programe de lucrul la distanta. Unele studii arata ca, odata ce angajatii s-au obisnuit cu munca la distanta, 90% dintre ei tind sa aleaga acest sistem pentru tot restul carierei. Acelasi studiu subliniaza, de asemenea, ca angajatii sunt confortabili cu noua forma de libertate, deoarece le permite sa isi redefineasca echilibrul dintre viata profesionala si cea privata.

 • Cum abordeaza companiile aspecte precum izolarea si deconectarea angajatilor in cadrul companiei?
 • Cum se poate crea un echilibru intre viata profesionala si viata personala a angajatilor in 2021?
 • Care sunt principalii indicatori in atingerea echilibrului viata profesionala-viata personala la nivelul angajatilor si cum il masurati in cadrul companiei, ca si impact in eficienta si productivitate?   
 • Cum se poate imbunatati colaborarea si comunicarea angajatilor in cadrul diverselor echipe de lucru  in 2021?

PERSPECTIVE ACTUALE ALE STARII DE BINE, A SIGURANTEI MEDIULUI DE LUCRU SI IMPACT ASUPRA IMPLICARII ANGAJATILOR

Starea de bine si siguranta angajatilor in era post-pandemica este reflectata in mod direct in implicarea si productivitatea angajatilor la locul de munca. Cum abordeaza companiile si managerii diverselor departamente aceste concepte care au devenit extrem de promovate si care au suferit reglaje fine in 2020?

La ce sa ne asteptam in 2021 in acest sens din partea programelor, strategiilor si noilor abordari centrate pe angajat in 2021?

• Cum pot fi implicati mai mult angajatii in promovarea si mentinerea sigurantei la locul de munca?

• Cum promovati si creati starea de bine  a angajatilor la locul de munca?

• Cum masurati impactul starii de bine a angajatilor asupra productivitatii acestora?

• Care este rolul lidership-ului si atributele sale in crearea unui mediu de lucru placut si a unei atmosfere  pozitive intr-un mediu de lucru al spatiilor de birouri, fie hibrid , fie la distanta?

DISTRIBUIȚI