Piața industriilor creative este încă la început în România, însă, datorită potențialului imens, antreprenoriatul în aceste industrii devine din ce în ce mai ofertant.

În efortul continuu de a îmbunătăți mediul de afaceri, Consiliul IMM-urilor din România implementează proiectul CREATIVE START, ce are ca scop încurajarea antreprenoriatului prin susținerea înființării de întreprinderi în industriile creative în zona Nord-Vest.

 

De asemenea, Florin Jianu, președintele CNIPMMR, s-a declarat încrezător în ceea ce privește viitoarele investiții în domeniul industriilor creative. „Consiliul IMM-urilor din România pariază pe industriile creative ca domeniu de competitivitate a economiei din România. Ne bucură faptul că 51,03% din start-up-uri vor fi înființate de femei, ceea ce arată potențialul de dezvoltare și dorința de a începe o activitate antreprenorială de către femei. Pasul următor este reprezentat de crearea unui hub la Cluj-Napoca, ce va folosi ca suport în dezvoltarea industriilor creative. Nord-vestul țării continuă să fie un vector de dezvoltare a industriilor creative, CNIPMMR fiind alături de dezvoltarea economică a regiunii”, Florin JIANU, președintele CNIPMMR.

florin_jianu

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament