Naturevo, un business 100% românesc

Date:

Companie cu capital privat, integral românesc, înființată în anul 1999, este distribuitor național al input-urilor de bază pentru producția agricolă: know-how, semințe, produse pentru protecția plantelor, îngrășăminte pentru sol, fertilizanți foliari, bioregulatori etc. Clienții (partenerii) săi sunt fermieri din toată țara (cultivatori), distribuitori locali, procesatori de produse agricole. Micii fermieri sunt deserviți fie prin magazinul propriu, fie prin intermediul magazinelor sau a distribuitorilor locali.

FIRMĂ DE TIP „CLUSTER” 

Naturevo este o firmă de tip „cluster”. Astfel, selecția furnizorilor se face la nivelul standardelor internaționale, utilizând doar produse acceptate la nivel UE; distribuția produselor se face în paralel cu know-how-ul necesar; compania sprijină desfacerea produselor agricole obținute de fermieri către piețele interne și internaționale; echipa de vânzări reunește ingineri agronomi cu cunoștințe complexe în domeniul agricol și care beneficiază de training în mod continuu, pentru dezvoltarea și consolidarea cunoștințelor. Naturevo are ca  firme afiliate: Naturevo Praxis SRL; Naturevo Barter SRL; Naturevo Bulgaria OOD.

VALORI NATUREVO

FLEXIBILITATE
PROFESIONALISM
ÎNCREDERE
EMPATIE
CONSULTANȚĂ
CERCETARE ȘI INOVAȚIE
ÎNVĂȚARE CONTINUĂ

MISIUNE  NATUREVO 

Naturevo identifică nevoile fermierilor din România, cărora le recomandă soluții de calitate sub marca tehnologiilor Flexitechagro® pentru agricultură. Tehnologiile Flexitechagro® sunt rezultatul cercetării și inovării continue și reprezintă soluții adaptate condițiilor specifice din România și a schimbărilor climatice din ultimii ani, pentru realizarea unei agriculturi durabile. Naturevo sprijină fermierii pentru a obține producții mai mari, mai curate și produse de o calitate superioară, în condițiile menținerii și îmbunătățirii ecosistemelor. Totodată, Naturevo oferă valoare adăugată produselor din portofoliu prin asigurarea consultanței pentru problemele fermierilor din toate zonele țării și contribuie la creșterea nivelului de trai, prin asigurarea accesibilității la cele mai noi informații în domeniul nutriției și protecției plantelor.

CERCETARE-DEZVOLTARE 

Activitatea de cercetare și dezvoltare derulată de Naturevo are ca rezultat selectarea și introducerea în programe a produselor care cresc randamentul de utilizare a nutrienţilor, reduc consumurile energetice şi de apă, cresc rezistenţa plantelor la factorii de stres biotic şi abiotic. De asemenea, Naturevo dezvoltă programe integrate pe bază de teste multiple în locaţii diferite,în funcţie de condiţiile pedo-climatice specifice. În plus, Naturevo elaborează teste de compatibilitate fizică, stabileşte reţete optime, tehnice şi economice și întocmește programe adaptate dinamic în funcţie de evoluţia factorilor de producţie (sol, climă, echipamente).

PROGRAME NATUREVO

FLEXITECHagro® – tehnologii flexibile pentru agricultură cu produse care cresc randamentul de utilizarea a nutrienților, reduc consumurile energetice și de apă și cresc rezistența plantelor la factorii de stres biotic și abiotic.

Naturevo ECO – tehnologii pentru agricultura ecologică. Naturevo, distribuitor autorizat din România de produse pentru agricultură ecologică, certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGarantie.

Concept 0,00 reziduuri – îmbinarea armonioasă a factorilor de producție, astfel încât în produsul agricol să nu existe reziduuri sau limitele să fie mult sub cele acceptate.

PROGRAME NATUREVO  FLEXITECHagro® 

FLEXITECHagro® înseamnă tehnologii flexibile pentru diverse culturi și zone pedo-climatice.

Aspecte determinante în elaborarea tehnologiilor:

 • Specificitatea și diversitatea condițiilor de cultură a plantelor (sol, climă, loc etc.);
 • Dinamica factorilor de producție de-a lungul vegetației;
 • Potențialul tehnico-economic al fermierilor;
 • Evaluarea profitabilității;
 • Respectarea principiilor și recomandărilor de bune practici – agricultură durabilă;
 • Asigurarea profitabilității culturii;
 • Trasabilitatea produsului agricol.

MIJLOACE UTILIZATE ÎN PROGRAMELE FLEXITECHagro®:

 •  Cele mai noi cunoștințe în domeniu;
 •  Ghidurile de bune practici agricole – conform cu legislația UE și recomandările agrotehnice;
 •  Semințe și material de plantat în funcție de zonele de cultură și de specificitatea condițiilor locale;
 •  Îngrășăminte de sol adaptate pentru caracteristicile solului, plantă cultivată, cultura anterioară și creșterea randamentului de utilizare a elementelor nutritive etc.;
 •  Fertilizanți foliari complecși cu macro și microelemente specifice pentru culturi, faze de vegetație, carențe, cu efecte complementare, sinergice sau colaterale etc.

MIJLOACE UTILIZATE ÎN PROGRAMELE FLEXITECHagro®:

 •  Insecticide, fungicide, erbicide, acaricide, rodenticide integrate în programele FLEXITECHagro®, la nivel ICM (Management Integrat al Culturilor);
 •  Bioregulatori, stimulatori de creștere, metabolism, înrădăcinare, răsărire sau inhibitori;
 •  Produse pentru tratarea semințelor și a materialului de plantat;
 •  Produse pentru combaterea dăunătorilor din depozite.

NATUREVO ECO

Sănătatea consumatorilor de produse agricole realizate prin agricultura ecologică și un mediu înconjurător curat sunt cele mai importante beneficii ale  folosirii produselor ecologice. Naturevo selectează de la furnizori internaționali produse care sunt pretabile agriculturii ecologice și le recomandă în programele FLEXITECHagro® – ecologic. În acest scop sunt folosite produse cu viteză mare de degradare în sol, mediu, plantă, sunt adăugate produse care măresc viteza de degradare a unor pesticide sau fertilizanți, sunt folosite produse naturale cu efecte de mărire a rezistenței la infecții, factori de stres și este potențată activitatea microorganismelor folositoare, îmbunătățind absorbția selectivă.

Naturevo este primul distribuitor autorizat din România de produse pentru agricultura ecologică, certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGaranție

ACTIVITĂȚI NATUREVO

 • Distribuire la nivel național a input-urilor de bază pentru producția agricolă.
 •  Consultanță și soluții tehnice asigurate fermierilor prin intermediul echipei de vânzări, a departamentului tehnic și de marketing.
 •  Evaluare clienți și urmărire activități financiar-contabile și juridice.
 •  Barter – Naturevo preia de la fermieri mari cantități de produse agricole (cca. 6% din cifra de afaceri) și se implică în comerțul de tip barter cu legume și fructe, care se derulează majoritar pe piața internă.
 •  Transport în interes propriu și la terți, specializat pentru: mărfuri generale (1,5 t/3,5 t/7,5 t/24 t); mărfuri ADR (1,5 t/3,5 t/7,5 t/24 t); cereale (24 t).

PORTOFOLIU

Naturevo- Produse pentru protecția plantelor (PPP)-

Adama
Alcedo (Alchimex)
Arysta LifeScience
BASF
Bayer CropSciene
Dow AgroScience
Summit Agro
United Phosphorus Limited
Fertilizanți, bioregulatori, produse eco-

Ag-Chem
Altinco
Ameropa
Borealis L.A.T. Gmbh
CICH Navodari
Compo
Omya International
Timac Agro

SEMINȚE

Biocrop
Dow AgroScience
Euralis Semințe
Monsanto
RAGT
Saaten Union
SCDA Teleorman
Rapool Ring România

Portofoliul este dinamic și se adaptează în funcție de condițiile specifice pieței și pentru că este necesar ca tehnologiile să se adapteze la condițiile impuse de schimbările   climatice. Toate produsele incluse în portofoliu corespund principiilor impuse de agricultura durabilă. Portofoliul Naturevo cuprinde 600 de produse, respectiv 800 de repere active, dintre care: 33 produse exclusive, comercializate în diferite variante de ambalare și loturi (aprox. 80 repere).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ENGIE a finalizat procesul de achiziție a unui parc eolian cu o capacitate de 80 MW în județul Constanța

ENGIE Romania a finalizat procesul de achiziție a unui...

Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...