Păduri virgine în România

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a identificat primele păduri virgine din România: 9.937 de hectare, propuse Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a fi introduse în Catalogul Pădurilor Virgine, conform O.M. 1417/2016. Acestea fac parte din lotul identificat de direcțiile silvice ale Romsilva, care nu necesită studii de fundamentare, ci doar analiza Comisiei Tehnice de Avizare in Silvicultură. Din acest prim lot, cea mai mare suprafață de păduri virgine și cvasivirgine, în total 6.471 de hectare, se află în județul Caraș Severin, alte 1.568 de hectare fiind pe raza Direcției Silvice Bihor, 611 hectare, în cea a Direcției Silvice Maramureș, alte 525 de hectare fiind identificate de Direcția Silvică Prahova.

Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor virgine și cvasivirgine din categoriile 1 5J și 1 5O, urmând să propună Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și alte suprafețe pentru includerea în Catalog, după finalizarea întregului proces.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează jumătate din fondul forestier al României, inclusiv 22 de parcuri naționale și naturale și administrează sau oferă servicii silvice, pe baze contractuale, pentru încă un milion de hectare de păduri aflate în proprietatea administrațiilor locale ori a persoanelor fizice sau juridice.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Scrisoare deschisă către Prim-Ministru al României! Sistemul public de sănătate, încotro? 

Dr. Liana Laurenţia Manolache,Medic cu practică independentă în serviciul...

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...