Delegație economică americană la USAMV București

Date:

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a primit vizita unei delegații economice americane, conduse de ministrul adjunct al Departamentului pentru agricultură, Michael T. Scuse. Delegația a fost însoțită de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Au fost prezenți guvernatorii pe probleme de agricultură din Portland, Iowa, Delaware, Nord Dakota și Minessota.

În Aula Magna ,,Petre S. Aurelian” a USAMV din București a avut loc o dezbatere la care au participat studenți, masteranzi, doctoranzi și cadre didactice din cadrul celor șapte facultăți. Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV, a adresat oaspeților un cuvânt de bun venit. Ministru adjunct Michael T. Scuse a prezentat câteva priorități ale Departamentului pentru agricultură din SUA și a subliniat deschiderea pentru inițierea unor colaborări cu România în domeniul agriculturii și în cel al industriei alimentare. A urmat un dialog deschis între studenții și ceilalți specialiști ai insstituției gazdă și membrii delegației americane. Principalele teme abordate au vizat situația fermierilor americani, investițiile în sisteme de irigații și alte proiecte de îmbunătățiri funciare, existența unor sisteme de creditare pentru tinerii fermieri, situația acrodului de liber schimb între UE și SUA, modalitatea de intervenție a Departamentului în cercetarea din domeniul biotehnologiilor, tendințele actuale din domeniile agriculturii și industriei alimentare. Din discuție a reieșit dorința reciprocă de a extinde cooperarea dintre USAMV din București și universități similare din SUA, de a iniția stagii de practică pentru studenții români în ferme americane, de a găsi subiecte comune de cercetare în domeniul irigațiilor, protecției mediului, biotehnologiilor, apiculturii, agriculturii ecologice, horticulturii urbane și periurbane și în alte domenii.

La finalul reuniunii, înalții oaspeți americani au primit din partea rectorului Sorin Mihai Cîmpeanu placheta jubiliară și au semnat în Cartea de onoare a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bitcoin revine la 60.000 de dolari

Prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% săptămâna...

Încălzirea globală va afecta economia mondială, dar nu și turismul din această vară

Incendii de vegetație în Grecia și în Statele Unite,...

Reglementarea activităților casnice: Avantaje și provocări practice

de Claudia Sofianu (foto), Partener, liderul departamentului Impozit pe...