Oportunităţi de atragere a tinerilor către ştiinţă

Date:

Angrenarea tinerilor în cercetare, formarea lor în concordanţă cu cerinţele economiei şi societăţii viitorului, odată cu aplicarea unor modalităţi eficiente de menţinere în ţară a specialiştilor cu înaltă calificare, s-au regăsit în tematica şi în conţinutul workshop-ul internațional „Atragerea tinerilor către ştiinţă – deziderat strategic al societăţii cunoaşterii”, organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Ṣtiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale – INCSMPS București, Institutul de Sociologie al Academiei Române şi Universitatea Politehnica din București, sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării, cu sprijinul BCR. Evenimentul a reunit cercetători, profesori din învăţământul superior şi din cel preuniversitar, care au abordat subiecte privind „politici de motivare/ atragere/ promovare a tinerilor pentru cariera de cercetător și impactul asupra pieței muncii și competitivității, modele şi structuri de formare pentru cercetarea științifică, modele de bune practici, poveşti de succes în atragerea elevilor către cercetarea ştiințifică, rolul muzeului tehnic în atragerea şi  formarea tinerilor către/în domeniul inginerie”. A participat şi s-a aflat în dialog cu cercetătorii şi cu îndrumătorii tinerilor prof. univ. dr. ing. Nicolae Burnete, ministrul cercetării şi inovării.

Au fost prezentate realizări, inclusiv performanţe la nivel internaţional, obţinute de Centrul „Alexandru Proca” pentru Inițiere în Cercetarea Științifică a Tinerilor Olimpici de la ICPE-CA, coordonat de dr. ing. Mircea Ignat.

O ilustrare a deschiderilor şi disponibilităţilor de afirmare în domenii ale ştiinţei s-a regăsit în realizările din domeniul roboticii prezentate de Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud (foto), coordonatori, profesorii Mihaela Ramona Potera, Florin Constantin Şerbu.

Angajabilitatea, deschiderile spre industria 4.0, programele de cercetare s-au regăsit de asemenea în contextul prezentărilor, al dezbaterilor reuniunii ştiinţifice organizate de ICPE-CA.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...