Soluţii economice şi informatice pentru asistenţă la domiciliu

Date:

Mediul de afaceri, cercetarea, autorităţile publice şi cetăţenii beneficiari se regăsesc în materializarea conceptului HoCare, de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu, structură elicoidală care angrenează activitatea unor IMM-uri, organizaţii etc. specializate, pe baza metodelor ştiinţifice adecvate, cu ofertă de servicii conform reglementărilor, integrarea soluţiilor fiind de natură informatică. În acest sens, se derulează roiectul HoCare – Delivery of Innovative solutions for Home Care by strengthening quadruple helix cooperation in regional innovation chains/ „Livrarea soluţiilor inovative de îngrijire la domiciliu a persoanelor în vârsta, soluţii generate ca urmare a aplicării metodei elicoidei cvadruple în lanţul european de inovare” – PGI01388 www.interregeurope.eu/hocare.

Proiectul, noutate pentru ţara noastră, este derulat prin Programul Interreg Europa, finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională. La nivel european, cuprinde opt parteneri din opt ţări: Cehia, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Cipru, Portugalia, România. Integrator din partea română este Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică ICI Bucureşti, coordonator, dr. Gabriela Florescu.

O conferinţă cu un pronunţat caracter aplicativ a reunit la ICI Bucureşti exponenţi ai unor instituţii şi organizaţii angrenate în transferul de inovare şi livrarea în piaţă privind servicii de asistenţă la domiciliu. Au fost abordate subiecte de ordin economic, legislativ, ştiinţific (inclusiv cu limitări, obstacole, deschideri), au fost prezentate şi disecate exemple de bune practici.

După derularea activităţilor din proiect, până în 2020, concretizările se vor regăsi preponderent în formularea a 30 de „Bune practici transferabile”, a trei rapoarte tematice de politici de cercetare-inovare privind îngrijirea la domiciliu, trei rapoarte privind transferul de politici în domeniul  inovării îngrijirii la domiciliu.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...