Asociația CFA România lansează Testul Independenței Financiare dedicat tinerilor, pentru a afla cât de mult se pot baza ei pe resursele proprii și cât sunt de pregătiți pentru a face față provocărilor din viața de adult. Testul face parte din campania de educație financiară Generația I – generația independentă, iar completarea chestionarului se poate efectua online, la adresa: generatiaindependenta.ro/testeaza-ti-independenta/.
Testul Independenței Financiare se adresează tinerilor între 18 și 25 de ani și este realizat de specialiștii Asociației CFA România, oferind totodată și recomandări privind obținerea siguranței financiare, în funcție de rezultatele obținute.

Alexandra Smedoiu

„Criza sanitară ne-a demonstrat că de la stabilitate la instabilitate economică nu este decât un pas. În acest context, independența financiară devine foarte importantă, la orice vârstă. Dorim să demitizăm în rândul tinerilor ideea că siguranța financiară este un subiect pentru mai târziu. Încurajăm tinerii să facă testul, să afle dacă și unde sunt vulnerabili și să ia măsuri, cât de mici. Niciodată nu e prea devreme să facem pași în direcția potrivită”, declară Alexandra Smedoiu, CFA, președinte al Asociației CFA România.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

DISTRIBUIȚI