Călin Georgescu, proiect de țară. Între utopie și rațiune

Date:

Călin Georgescu este unul dintre specialiștii recunoscuți în România și în afara ei. Călin Georgescu a fost președinte al Clubului de la Roma pentru Europa și un nume care de-a lungul timpului a fost vehiculat de multe ori pentru o funcție publică, inclusiv cea de prim-ministru al României. Din motive necunoscute mie, investirea într-o funcție publică nu s-a materializat niciodată, dar acest lucru nu a fost împotriva dlui. Georgescu. Ba, dimpotrivă. Într-o lume balcanică, în care clasa politică suferă profund în ochii opiniei publice, imaginea lui Călin Georgescu nu a făcut decât să crească. Este văzut ca un specialist, ca un tehnician care pare că nu dorește să vină în politică pentru interese meschine, ci vrea doar să propună un proiect.

Și iată că într-un moment în care instituțiile importante ale României, președinția, guvernul, Academia, lucrează la proiecte și strategii, dl. Călin Georgescu propune un proiect de țară, prin intermediul unei cărți. „Cumpăna României” se numește volumul apărut recent la Editura Christiana. Trebuie să remarcăm că volumul are un subtitlu sugestiv: „Proiectul meu de țară este: hrană, apă, energie, gândit pe baza conceptului de dezvoltare durabilă”. Precizarea este necesară, pentru că în felul acesta înțelegem că demersul editorial al dlui. Georgescu își dorește să depășească nivelul strict al unei apariții editoriale, ci își propune să fie un demers coerent pentru viitorul României în următoarele decenii.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

EY România: Anul 2023 va marca o nouă etapă în abordarea digitală a raportărilor și controalelor fiscale

Transparența și schimbul de informații la nivel internaţional vor...

Google sub lupa autorităților antitrust în SUA. Ar putea fi divizat gigantul?

Este oare posibil ca „era Google” să se apropie...

Peste 58% din români vor să își schimbe jobul în 2023, în timp ce 55,4% vor să facă o reconversie profesională în următorii 5...

Criză, scumpiri, război, sărăcie - cuvintele-cheie care ne guvernează...

România în proceduri de infringement și în domeniul energiei și climei

Comisia Europeană solicită CROAȚIEI, UNGARIEI și ROMÂNIEI să prezinte...