Cluj-Napoca, finanțare prin fondul european de dezvoltare regională

Date:

Cluj-Napoca se numără printre cele 22 de orașe care vor beneficia de o finanțare totală de 92 de milioane de euro, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
Cele 22 de orașe au primit finanțare în cadrul celei de a treia cereri de proiecte privind acțiunile urbane inovatoare în domenii precum: adaptarea la schimbările climatice, calitatea aerului, locuințe, locuri de muncă și competențe în cadrul economiei locale.
Acțiunile urbane inovatoare oferă orașelor din UE resurse pentru finanțarea proiectelor inovatoare, cu un pachet financiar total de 372 de milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru perioada 2014-2020. Scopul este de a identifica, testa și difuza soluții concrete la provocările comune din mediul urban.


Totodată, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a amintit modalitățile prin intermediul cărora sunt îmbunătățite orașele cu ajutorul finanțărilor: „Prin aceste cereri de proiecte, transformăm orașele din UE în laboratoare reale pentru a testa soluții care au potențialul de a îmbunătăți calitatea vieții în toate orașele lumii. Și deoarece securitatea urbană și siguranța spațiilor publice au devenit o preocupare crucială pentru cetățeni, după tragicele atacuri teroriste din ultimii ani, acum sprijinim orașele în eforturile lor de a-și proteja locuitorii”.
În următorul buget pe termen lung al UE, inițiativa Acțiuni Urbane Inovatoare va fi inclusă în cadrul Inițiativei Urbane Europene, un nou instrument care combină toate instrumentele urbane într-un singur program de cooperare între orașe, inovare și dezvoltare a capacităților în toate prioritățile tematice ale agendei urbane pentru UE.
Totodată, Comisia Europeană a lansat cel de-al patrulea apel de propuneri de proiecte în cadrul acțiunilor urbane inovatoare. 100 de milioane de euro sunt puse la dispoziția orașelor pentru a finanța proiecte inovatoare de protejare și reducere a vulnerabilității spațiilor publice, așa cum a fost anunțat în planul de acțiune din 2017, în cadrul agendei europene privind securitatea. Apelul are ca termen-limită luna ianuarie 2019. Orașele câștigătoare vor fi anunțate în vara anului 2019.cluj-napoca-3683313

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere 

Hidroelectrica a semnat astăzi contractul cadru pentru transferul de...

Leonardo Badea (BNR): Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri...

Utilizarea stimulentelor fiscale: ce oferă România, Polonia, Republica Cehă și Ungaria?

de Răzvan Ungureanu (foto), Director, Impozite Directe, EY România...