Întâlnirile JTI, la majorat

Date:

A face afaceri nu înseamnă nimic altceva decât a avea o serie de Întâlniri cu oamenii, cu natura, cu arta…”. Este conceptul Întâlnirilor JTI, bazat pe filosofia Japan Tobacco (JT), compania mamă a JTI. Dansatorii, coregrafii, trupele de balet invitate au transformat un eveniment care a urmărit inițial să marcheze identitatea japoneză a JTI în România, într-un brand cultural național. 

Iubitorii dansului contemporan au avut astfel ocazia să întâlnească în România, din 2000 încoace, mai întâi compania Bejart Ballet Lausanne, după care au urmat Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés și Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, iar în 2016 Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke și Dominique Mercy.


Mats Ek și Ana Laguna, creatori care au marcat evoluția dansului contemporan, au primit recent din partea Senatului Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC) titlul de Doctor Honoris Causa. Mats Ek a fost și laureat al premiului Europa pentru teatru, cea mai prestigioasă recompensă europeană din domeniul teatrului, acordat anul trecut la Craiova.

Listei celor mai reprezentative figuri ale lumii în dansul contemporan i se adaugă în 2017, la cea de-a 18-a ediție, a majoratului, o companie de dans care amintește de originea japoneză a JTI. În acest an, pentru prima dată în România, la inițiativa Japan Foundation, cu sprijinul Ambasadei Japoniei, în colaborare cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Fundația Art Production, Întâlnirile JTI vor găzdui în București și Sibiu, cea mai importantă companie niponă de dans contemporan. „Noism” va prezenta pe 30 martie, ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din București spectacolul „La Bayadere – Țara Iluziilor”, o poveste transmisă din generație în generație, dincolo de amintiri și istorie. Turneul „Noism” va continua la Sibiu, unde vor avea loc două reprezentații cu spectacolele, „The Match Seller’s Tale” și „Passacaglia”, pe 5 și 6 aprilie, în avanpremiera FITS.

Nu ratați Întâlnirea cu dansul contemporan, așa cum e văzut în țara cireșilor înfloriți!

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...