Romgaz dorește o interdependență între mediul de afaceri, mediul înconjurător și societate

Date:

SNGN Romgaz SA, o companie născută în spațiul economiei românești, unde a acumulat o experiență vastă, de mai bine de 100 de ani, în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, a devenit astăzi o prezență puternică pe piața regională, acțiunile companiei fiind tranzacționate pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București și pe piața reglementată administrată de London Stock Exchange, sub formă de Certificate Globale de Depozit emise de The Bank of New York Mellon.
Compania desfășoară lucrări de cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, operează depozite de înmagazinare subterană a gazelor naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde, asigură servicii profesioniste de transport tehnologic și produce energie electrică.
Strategia companiei vizează consolidarea poziției pe piața de profil prin identificarea unor oportunități noi de creștere și diversificare și prin îmbunătățirea performanțelor companiei. În ultimii ani, Romgaz și-a concentrat eforturile investiționale, urmând un program eficient de creștere a portofoliului de resurse și rezerve de gaz, de optimizare, dezvoltare și diversificare a activității de înmagazinare subterană și de consolidare a poziției pe piețele de furnizare a energiei.
Romgaz a încheiat Trimestrul 1 al anului 2017 în creștere față de trimestrul precedent, profitul net fiind mai mare cu 82,0%, EBIT cu 86,9% și EBITDA cu 187%. De asemenea, performanțele primului trimestru al anului 2017 sunt superioare perioadei similare a anului trecut. Ratele indicatorilor raportați la cifra de afaceri au înregistrat valori în creștere atât comparativ cu trimestrul anterior, cât și față de Trimestrul 1 al anului 2016. Realizarea unor marje ale profitului net (37,79%), EBIT (44,69%) și EBITDA (59,92%), confirmă menținerea unei profitabilități ridicate a activității societății.
Producția de gaze naturale înregistrată în primul trimestru al anului 2017 a fost de 1.333 mil.mc, cu 12,5% mai mare decât cea înregistrată în trimestrul anterior și cu 3% mai mică decât cea înregistrată în perioada similară a anului precedent. Aceste rezultate au fost obținute în condițiile în care importul de gaze naturale a crescut masiv, în T1 2017 România importând o cantitate de 675,5 mil mc, cu 460% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2016, iar din stocurile de gaze ale Romgaz aflate în depozitele subterane s-a extras cu cca. 180 mil.mc mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2016. La nivelul Trimestrului 1 2017, energia electrică emisă a crescut cu 92,28%, rezultată din condițiile de piață favorabile. Cota de piață a crescut de la 2,00% (T1 2016) la 3,61% (T1 2017), conform datelor Transelectrica.
Romgaz vizează dincolo de coordonarea eficientă a resurselor companiei, o abordare conștientă a interdependenței dintre mediul de afaceri, mediul înconjurător și societate, astfel rămâne același competitor serios pe piața gazelor și privește cu încredere spre noi proiecte în viitor.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...