Târgul de Turism a adus reduceri substanțiale și oferte variate

Date:

Peste 230 de agenții de turism și tour-operatori din România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană și Ungaria și-au prezentat ofertele timp de patru zile (17-20 noiembrie 2016) la Târgul de Turism al României (TTR).

Turismul cultural, turismul de aventură, medical, circuitele au fost promovate de agențiile de turism ca pachete standard, dar multe dintre ele și-au arătat disponibilitatea de a întocmi și pachete personalizate pe principiul: spune-ne câți bani ai și noi îți oferim vacanța pe care ți-o dorești.
Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat că la TTR agențiile au venit cu oferte speciale cu discounturi semnificative, de până la 50%, luând în calcul și reducerile suplimentare de minim 10% oferite numai pe perioada târgului.

Vacanțe la jumătate de preț

„Anul acesta începem să operăm, timid încă, chartere pe Ciprul de Nord, destinație care începe să semene puțin cu Antalya. O altă noutate este Coasta de Azur, cu plecare din Cluj, Malaga din Cluj-Napoca, Valencia din Iași, Creta-Chania din Iași, Mallorca din Iași, Kos din București, Mallorca din Timișoara, Ischia din București. Avem foarte multă Spania pentru că nu știm cum sau cât își va reveni Antalya în 2017 și trebuie să tragem cât mai mult pe Spania”, a precizat Alin Burcea, CEO Paralela 45.
Agenția a oferit, pe perioada TTR, reduceri de până la 50% pentru produsele din 2017 (40% Early Booking + 10% reducere cu ocazia târgului de turism). Perioada de aplicabilitate a reducerilor este valabilă până pe 21 noiembrie 2016. De asemenea, agenția a oferit și reduceri de Black Friday, de până la 100 euro/persoană pentru produse pentru anul 2016: Madeira, Tenerife, Malta – turism social, Piețele de Crăciun, Dubai, dar și pentru Revelion în Singapore & Bintan, Mauritius, Los Angeles & Las Vegas, Maroc, Budapesta & Viena, Atena.

TUI TravelCenter a venit cu reduceri de până la 45% la cazare pentru pachetele charter ale verii, pentru rezervările early booking, propunând rezervări pentru vacanța de vară cu 99 euro avans. Compania oferă, pe perioada târgului, discount de până la 150 euro/cameră pentru orice pachet de vacanță exotică, inclusiv pentru perioada revelionului. Pentru perioada târgului, tour-operatorul a avut disponibile reduceri Early Booking pentru Turcia, de până la 45% la cazare, de 25% pentru insulele din Grecia, în timp ce pentru Spania a oferit discounturi de până la 20%. Pentru cei care vor să își petreacă Sărbătorile de iarnă în România, într-o zonă deosebită, TUI TravelCenter propune un „Crăciun în Delta Dunării”, la 295 euro/persoană, dar și o petrecere de Revelion, la 312 euro/persoană, pentru patru zile cu cină festivă la trecerea dintre ani.

Christian Tour vine la Târgul de Turism cu o ofertă bogată de vacanțe la prețuri reduse cu până la 50%. Cele mai ieftine sunt sejururile cu plecare cu autocarul în Grecia – de la 15 euro/persoană o vacanță în insula Thassos, de la 16 euro în Zakynthos și de la 25 de euro în Halkidiki.

Directorul general al Holidayoffice, Mircea Vladu, a declarat pentru Economistul că nu se poate spune că anul acesta agențiile și-au modificat substanțial ofertele: „În zonele unde s-au înregistrat probleme (atentate, cutremure) cum ar fi Coasta de Azur, Turcia sau Italia, nu s-a înregistrat o scădere a cererilor. Cu toate acestea, 2017 va fi un an imprevizibil, ca urmare a schimbărilor care au loc la nivel global, pentru că oamenii cu bani sunt conectați la ceea ce se întâmplă în plan economic și politic”, afirmă Mircea Vladu.

Turismul medical, un atu încă nevalorificat

Turismul medical câștigă teren cu o gamă de servicii tot mai diversă și cu dotări ce pot concura fără probleme cu cele din străinătate. Acest sector se lovește însă de o problemă. E dificil să găsească pentru baza de tratament, direct pacienți din străinătate, iar colaborarea cu agențiile de turism este greoaie din cauza comisionului mare pe care acestea îl percep. Ramona Florea, directorul hotelului Orizont din Cozia, a declarat pentru Economistul că, deși aducerea de pacienți străini pentru clinicile din România ar reprezenta o sursă solidă și constantă de venit, acestea preferă doar să ducă turiști români în alte țări. „Am făcut investiții mari, avem condiții extraordinare și din punct de vedere al calității serviciilor medicale și de cazare și ne-am dori să avem și clienți din străinătate, dar colaborarea cu agențiile de turism este dificilă. Nu acceptă un comision sub 12%, ceea ce crește prețurile. Or, ca să atragi, trebuie să vii cu prețuri mai mici decât plătesc străinii în țările lor”, susține Ramona Florea.

Cel mai mare spital privat din Prahova, Sanconfind, deschis în 2015 la Poiana Câmpina, după o investiție de 22 milioane euro, și care oferă servicii medicale complexe, are deja mulți pacienți străini, care vin aici pentru cea mai sărată apă de izvor (321 h/l), concentrație apropiată celei de la Marea Moartă, tratament cu nămol de la Techirghiol, și pentru că au posibilitatea să facă în același loc toată gama de investigații. „Deși funcționăm doar din 2015, la noi deja vin turiști din Arabia Saudită, Liban, Italia, SUA. Tratamentele pot fi personalizate în funcție de nevoile pacientului, pe baza unui plan de tratament stabilit de medicul curant sau la alegere, pentru relaxare. Într-un sistem integrat îmbinăm tratamentul medical cu programe turistice în zona Valea Prahovei și nu numai. Oferim cazare în unitățile partenere, în condiții deosebite pentru pacienții noștri. În acest fel, își pot petrece întregul timp liber într-un mod cât mai plăcut. Centrul nostru poate trata pacienți cu boli neurologice, cardiovasculare, reumatice, ortopedice, copii și adulți, precum și sportivi care au nevoie de programe de recuperare după accidentări”, a declarat reprezentanta centrului medical Ioana Sultanu pentru Economistul.

Tarom Tours a fost prezentă la târg cu pachete city break în marile orașe europene, la prețuri promoționale pe durata târgului. Printre acestea, cele mai căutate au fost pachetele turistice cu două nopți de cazare la Amsterdam, de la 255 euro/persoană, Barcelona, de la 295 euro/persoană, Londra, de la 295 euro/persoană, Madrid, de la 238 euro/persoană, Paris, de la 275 euro/persoană, Viena, de la 199 euro/persoană. Perioada de călătorie este între 17 noiembrie 2016 și 28 octombrie 2017 (ultima dată de retur), cu excepția perioadelor de sărbători (21.12.2016-08.01.2017 și 15-23.04.2017).
CFR Călători a oferit, pe perioada târgului, pentru călătoriile spre munte, reduceri de 25% la „Trenurile Zăpezii”, în lunile ianuarie și februarie 2017. În perioada Târgului de Turism al României, la standul CFR, vizitatorii au beneficiat de 45% reducere la cumpărarea biletelor de tren emise la standul CFR Călători și de vouchere pentru cumpărarea biletelor de tren în trafic intern cu reducere de 45%, cu valabilitate până la data de 10 decembrie 2016.

Turismul românesc a ocupat în această toamnă un loc important, la târg fiind prezente mai multe consilii județene și localități. Printre acestea s-au numărat Consiliile Locale din Sibiu, Neamț, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dâmbovița, Harghita și localitățile Băile Olănești, Techirghiol, Făgăraș, Piatra Neamț.

Târgul de Turism al României este organizat și găzduit de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...