296 de panouri solare, instalate în faza a III-a a dezvoltării complexului Atria Urban Resort

Date:

În complexul rezidențial Atria Urban Resort, dezvoltat în zona de nord-vest a Capitalei de Evergent Invesments, în parteneriat cu Cityring Development, au fost instalate „296 de panouri solare care vor produce energie pentru prepararea apei calde menajere, ajutând la optimizarea costurilor asociate utilităților pentru viitorii rezidenți din clădirile fazei a III-a. Sistemul propriu de panouri solare, alături de sistemele de ventilație cu recuperare de căldură și gradul ridicat de izolare termică, precum și materialele de înaltă calitate și tehnologiile de ultimă generație folosite vor alinia noile locuințe din faza a III-a la standardul nZEB de eficiență energetică, apropiindu-le de consum zero de energie.

Cele 296 de panouri solare instalate în faza a III-a se întind pe o suprafață totală de 730 mp, au o capacitate de producție de 446.500 kWh/an, iar energia produsă de acestea va fi folosită pentru încălzirea apei menajere. Panourile sunt plane, cu o suprafață absorbantă realizată din aripioare selective din aluminiu, cu o dimensiune de 2,00 m x 1,30 m”.

Liria Themo, Marketing Manager Atria

Liria Themo, Marketing Manager al complexului Atria Urban Resort: „Sustenabilitatea, consumul redus de energie, precum și confortul sporit al rezidenților noștri sunt preocupări constante pentru noi încă de la debutul proiectului, de aceea implementăm cele mai bune soluții de reducere a consumului de energie folosind sisteme de izolație de calitate, ferestre tripan, centrale proprii de căldură etc. Iar cele aproape 300 de panouri solare pe care le-am montat în faza a III-a vor fi extrem de utile, eliminând o sursă de consum de energie produsă tradițional. În opinia noastră, cele trei premii pentru regenerare urbană acordate proiectului reprezintă cea mai bună dovadă a recunoașterii eforturilor noastre de a contribui la revigorarea Sectorului 1, la intrarea dinspre Târgoviște, pe care nu doar că am introdus-o în fondul imobiliar al Capitalei, dar am încercat și să o păstrăm cât mai green, construind clădiri cu regim mic de înălțime, predominant P+4, spații ample între fațadele moderne, parcuri, grădini și multă vegetație. Acum, în faza a III-a, continuăm să dezvoltăm componenta de sustenabilitate punând în piață locuințe prietenoase cu mediul care transformă totodată complexul nostru într-o investiție valoroasă și eco-friendly pentru viitor.

În contextul actual, proiectul se încadrează în clasa energetică A. În funcție de suprafața apartamentului, costurile de întreținere aferente spațiilor comune unde se află și piscine, parcuri, o peisagistică remarcabilă cu sute de arbori plantați, se situează între 150 și 400 de lei lunar, tocmai pentru că suntem atenți la costuri, inclusiv la bugetele rezidenților. Reducerea costurilor energetice este o prioritate pentru noi ca dezvoltator dar și ca cetățeni care ne ghidăm deciziile și afacerile după principiile sustenabilității naturale.”

Dezvoltatorul precizează că „toate clădirile din această fază sunt  aliniate la standardul nZEB de eficiență energetică și se vor apropia de consum zero de energie. Astfel, pe lângă sistemul propriu de panouri solare, asistat de centrală proprie în fiecare apartament, locuințele vor fi dotate și cu sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, reducând astfel consumul suplimentar de energie. De asemenea, izolația termică a pereților din exterior va fi de 15 cm pe fațade și de 25 cm pe terase. Tâmplăria exterioară folosită face parte dintr-o categorie superioară, prin folosirea ferestrelor tripan (trei foi de sticlă) cu baghetă caldă, care vor izola și mai bine, toate măsuri care țin pasul cu tendințele globale de sustenabilitate”.

Faza a III-a a proiectului imobiliar Atria Urban Resort, demarată în toamna anului trecut, „este executată în proporție de 65%, iar clădirile sunt ridicate în proporție de 95%. În prezent, se lucrează în paralel la instalațiile interioare și la cele exterioare, precum și la finisaje, cele 350 de apartamente urmând să aibă o  înaltă rată de eficiență energetică. În această fază, sunt disponibile apartamente de tip studio (37-45 mp utili), apartamente cu 2 camere (52-61 mp utili), 3 camere (67-83 mp utili) şi 4 camere (87-100 mp utili). Totodată, unele apartamente vor avea terase de până la 21 mp şi grădini de până la 55 mp, cu logie sau balcon. Faza a III-a va avea 7 scări – cinci clădiri cu înălțime P+4 și două P+6 -, toate echipate cu lifturi Schindler. Proiectul păstrează conceptul fazelor anterioare, cu distanțe de până la 100 de metri între clădiri, spații verzi în curtea interioară, locuri de joacă, jocuri topografice și parcări supraterane. Când va fi recepționată în toamna anului 2024, faza a III-a se va întinde pe o suprafață totală de 22,800 mp.

Densitatea locativă redusă a proiectului este o componentă unică într-o Capitală supraaglomerată și susține conceptul de Resort Urban care stă la baza proiectului. În faza III, suprafața alocată pentru cele 350 de apartamente construite este de aproape 2,3 hectare și oferă condițiile pentru un standard de viață mai ridicat și asigură o evoluție avantajoasă a investiției. Acest raport al spațiului total vs spațiu construit se va menține și în faza IV, întreg proiectul însumând la final un total de 9 hectare”.

Atria Urban Resort este caracterizat ca „un proiect imobiliar dezvoltat pe Șoseaua Chitilei, în vecinătatea lacului Străulești, de către Evergent Invesments, în parteneriat cu Cityring Development, deținut de antreprenorii Liviu și Eugen Lepădatu. Proiectul, care se întinde pe 9 hectare, a fost conceput în patru faze de construcție, cu 1.400 de apartamente în total și o valoare totală de 120 milioane de euro. Prima fază a proiectul imobiliar de amploare, dezvoltat în sectorul 1 al Capitalei, a fost finalizată și vândută integral la începutul anului 2020. Faza a II-a, cu 398 de apartamente și o zonă cu spații comerciale, are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro și a fost vândută aproape în totalitate. Construcția fazei a III-a, cu 350 de apartamente, a început în 2022, iar durata lucrărilor este de 20 de luni. Tot în acest an, Atria demarează proiectarea și autorizarea fazei a IV-a și ultima a proiectului imobiliar, constând în execuția a peste 470 apartamente. În primele două faze, locuite deja, există și o comunitate numeroasă formată din familii tinere cu mulți copii, dar și bunici uneori – #comunitateaAtria #ViataLaAtria”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)