49 dosare de daună avizate în urma incendiului din Craiova

Date:

Până în acest moment, companiile Membre UNSAR au deschis 49 dosare de daună în baza polițelor de asigurare dedicate locuințelor, ca urmare a notificărilor primite din partea celor care au fost afectați de incendiul produs la Craiova pe 7 septembrie a.c.

În acest eveniment nefericit au fost afectate locuințele din 3 blocuri, incendiul pornind de la apartamentele situate la mansarda acestora, extinzându-se apoi la alte câteva zeci de apartamente.

Doar o parte dintre locuințele afectate sunt, însă, protejate printr-o asigurare facultativă. Astfel, până în acest moment, au fost deschise 49 dosare de daună, dar numărul avizărilor către companiile de asigurări probabil va continua să crească și în perioada următoare. Din totalul dosarelor de daună avizate, jumătate sunt deschise în baza unor polițe de asigurare care acoperă atât daunele produse clădirii, bunurilor din locuință, cât și eventualele prejudicii produse terțelor persoane (cum ar fi vecinilor). Iar cealaltă jumătate a numărului de polițe sunt emise doar pentru a proteja construcția propriu-zisă, fără bunuri sau alte clauze dedicate.

Deși doar 1 din 5 locuințe din România este asigurată, anul trecut, asigurătorii Membri ai UNSAR au plătit despăgubiri de peste 43,3 milioane lei în baza asigurărilor facultative doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii, cu peste 69% mai mult față de 2021, fără a lua în calcul și despăgubirile acordate pentru pagubele cauzate de producerea altor riscuri.

„Incendiul continuă să fie principalul risc care produce cele mai mari pagube locuințelor și bunurilor noastre. Recomandăm fiecărui proprietar să se informeze despre beneficiile unei asigurări facultative pentru locuință și să ia cea mai bună decizie pentru a fi #sigurACASĂ alături de cei dragi”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Este important de știut că asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție față de cea obligatorie PAD, acoperind, în plus față de dezastrele naturale, și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum și alte situații neprevăzute – inundații produse vecinilor, defecțiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice / electrocasnice etc.

Asigurările facultative de locuințe se pot încheia doar pentru locuințele care sunt asigurate printr-o poliță obligatorie (PAD).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

O nouă provocare pentru Green Deal  

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Studiu: 38% din românii care își împart cheltuielile cu partenerul sau familia nu își monitorizează plățile

38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul...

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...