Academia de Studii Economice din București în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024

Date:

Academia de Studii Economice din București continuă să fie prezentă, alături de cinci alte  universități din România, în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024, dat publicității miercuri, 10 aprilie 2024. 

ASE se situează în domeniul Științe sociale&Management, astfel: pe locul 1 în România și pe  locul 401 – 450 în lume în subdomeniul Economie și Econometrie și pe locul al doilea la nivel  național, respectiv 601 – 620, la nivel internațional, în subdomeniul Business și Management

QS World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai importante clasamente  internaționale de ierarhizare valorică a universităților pe diferite domenii. QS World University  Rankings by Subject cuprinde în acest an 1559 de universități și un total de 55 de discipline,  grupate în cinci mari domenii. Clasamentul evaluează și ierarhizează instituțiile de învățământ  superior în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputația  academică, reputația în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin  numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituțiilor universitare) și indicele Hirsch. 

Cu o tradiție de peste 110 ani de excelență academică, ASE este liderul învățământului superior  economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, cu o bună reputație  internațională, concretizată în numeroasele sale parteneriate și în situarea pe poziții notabile în  clasamente de prestigiu. Academia de Studii Economice din București este o universitate  dinamică, într-o adaptare permanentă la tendințele economiei de piață, în strânsă legătură cu  cerințele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunități studenților săi. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...