ADAA a fost premiată în cadrul primului Summit Internațional pentru drepturile persoanelor cu dizabilități din lume

Date:

Summitul a reunit participanți din șase continente și a beneficiat de prezența reprezentanților ONU, Comisiei Europene, Băncii Mondiale și multe alte guverne din întreaga lume

Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, a fost singura asociație din România, reprezentată de fondatoarea Andreea Negru, la lucrările primului Summit Internațional despre drepturile persoanelor cu dizabilități, la nivel mondial, care a avut loc în Istanbul, Turcia. Summitul este unic în lume prin accentul pus pe drepturile persoanelor cu dizabilități și s-a adresat companiilor, guvernelor și societății civile. Evenimentul a atras peste 260 de participanți din 60 de țări și șase continente, având o gamă variată de vorbitori, inclusiv mesaje de la Secretarul General al ONU, Comisia Europeană, Banca Mondială, viceprim-ministrul Kosovo, ministrul persoanelor cu dizabilități din Republica Democratică Congo, Comisia Europeană, UNESCO și multe alte guverne din întreaga lume.

ADAA a primit premiul Excellence Award din partea US Institute of Diplomacy and Human Rights, iar Andreea Negru, fondatoarea asociației a fost certificată de către USIDHR drept susținător al drepturilor omului și persoanelor cu dizabilități, promovând incluziunea și susținerea femeilor în viata economică și în comunitate.

Andreea Negru, fondatoarea ADAA, a declarat: “Cred că fiecare dintre noi trebuie să aibă aceleași drepturi, iar persoanele cu dizabilități trebuie să se bucure de șanse egale. Astfel, împreună, putem construi o lume mai bună, incluzivă în care sunt respectate principiile ONU de dezvoltare durabilă. Cu toții avem dreptul să beneficiem cu adevărat de viața economică, socială, politică și culturală.”

Este o realitate tristă că aproximativ un miliard de persoane cu dizabilități de pe tot globul se confruntă încă cu discriminarea și inegalitatea pe scară largă din cauza lipsei de înțelegere și conștientizare a celorlalți. “Chiar dacă există încă multe disparități în ceea ce privește accesul la asistență medicală, educație, angajare și activități zilnice între persoanele cu dizabilități și colegii lor, discuțiile despre drepturile persoanelor cu dizabilități lipsesc adesea din conversațiile despre drepturile omului din întreaga lume. În acest sens, cred că trebuie depuse eforturi majore pentru a educa oamenii și a crea medii favorabile persoanelor cu dizabilități pentru ca aceștia să trăiască vieți normale, fără teamă sau judecată”, a concluzionat fondatoarea ADAA.

Summitul a fost organizat de US Institute of Diplomacy and Human Rights- USIDHR, iar ADAA a fost partner și speaker în cadrul sesiunii despre leadership și responsabilitate socială. Alți parteneri internaționali au fost: Organizația Națiunilor Unite, Forumul pentru Tineret de Cooperare Internațională, Institutul de Afaceri și Dezvoltare Internațională din SUA, Cisco și altele.

Isabelle Vladoiu, fondatoarea US Institute of Diplomacy and Human Rights, a declarat: „Prin acest eveniment- Primul Summit global axat pe drepturile persoanelor cu dizabilități –am scris o pagină de istorie la nivel mondial. Sunt convinsă  că rezultatele acestui Summit vor duce la îmbunătățiri tangibile în viața persoanelor cu dizabilități de pe tot globul. Summit-ul internațional pentru drepturile persoanelor cu dizabilități a fost o experiență de neprețuit pentru participanții săi. Mai mult decât suma perspectivelor și expertiza vorbitorilor, pe parcursul a cinci zile, Summit-ul a instruit și a certificat în mod activ pe toți cei prezenți să fie susținători ai drepturilor persoanelor cu dizabilități”.

 Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA și US Institute of Diplomacy and Human Rights au semnat un Memorandum de Colaborare

În cadrul evenimentului, a fost semnat un Memorandum de Colaborare între Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA și US Institute of Diplomacy and Human Rights USIDHR prin care cele două organizații vor colabora pe proiecte de interes comun, promovând educația, cercetarea și inovarea și programe internaționale menite să susțină drepturile omului, vor milita pentru susținerea egalității de gen și implementarea culturii de business în comunitățile din întreaga lume.

Andreea Negru a declarat: “Este primul pas pentru internaționalizarea ADAA prin implicarea în proiecte de anvergură înafara țării. Cred că, împreună cu USIDHR, vom reuși să susținem și să promovăm afacerile românești atât în țară cât și peste hotare, oferind posibilitatea interacțiunii cu instituții de prestigiu la nivel internațional și creând platforme de colaborare bilaterale”.

La rândul său, fondatoarea USIDHR, Isabelle Vladoiu susține: „Protocolul semnat cu ADAA este un prim pas pentru dezvoltarea unei cooperări durabile axate pe proiecte cu impact internațional. Cred că România are potențial imens de dezvoltare și un mediu de afaceri care a arătat maturitate chiar și în perioade de crize. De aceea, parteneriatul strategic cu ADAA va întări și mai mult comunitatea de business și va oferi pârghii de dezvoltare la nivel internațional”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

B.D.G. Import, singura companie cu acționariat 100% românesc din...

Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la începutul acestei luni au dus la...