Allview Solar Energy  anunță semnarea contractului pentru implementarea unui proiect cu o putere de 1 MWp pentru Rondocarton S.R.L.

Date:

 Compania Visual Fan, prin divizia specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, în asociere cu Waldevar Energy, anunța semnarea contractului cu Rondocarton S.R.L., pentru implementarea unui proiect Full EPC cu o capacitate de 1 MWpProiectul este finanțat prin PNRR (Planul National de Redresare ți Reziliență), iar valoarea acestuia este de aproape 3 milioane lei. Instalația care face obiectul contractului este utilizată pentru consumul propriu al companiei Rondocarton și va rămâne la nivel de prosumator. 

Proiectul, de tip Full EPC, presupune prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj, punere în funcțiune, realizarea dosarului de prosumator și susținerea proiectului tehnic în fața operatorului de distribuție. Instalarea se va realiza pe clădirea companiei Rondocarton din Târgoviște, iar panourile fotovoltaice se vor așeza pe structuri de susținere, din aluminiu, proiectate pentru a oferi stabilitate și rezistenta în fața condițiilor meteorologice variate. Aceste structuri includ elemente de lestare și sunt dotate cu componente de protecție pentru suprafață de montaj, menținând integritatea membranei hidroizolatoare din PVC.

Soluția propusă de divizia Allview Solar Energy constă în montarea unui post de transformare de 1000kVA 20/0,8 kV și a unui transformator de servicii interne 0,8/0,4 kV, utilizarea de panouri fotovoltaice Tier 1, marca Trina Solar de 685 W, cu celule type-N care oferă un randament superior. Acestea sunt poziționate est-vest și distribuite eficient pe suprafața acoperișului, pentru a minimiza pierderile de curent continuu și a maximiza producția de energie solară.

Estimatul de energie electrică produsă în următorii 20 de ani va fi de peste 25.535 MWh, iar scăderea estimată a gazelor cu efect de sera va fi cu 15.755 tone CO2/an. Producția brută de energie (primară) din surse regenerabile este de 114.66 tep/an, pentru compania Rondocarton.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...