Bitcoin ignoră acordul din SUA privind plafonul de îndatorare

Date:

Prețul bitcoin a avut o tendință de scădere săptămâna trecută, pierzând aproximativ 5% de la o săptămână la alta, în timp ce investitorii continuă să aștepte și să evalueze evoluțiile macroeconomice. Piața cripto nu a reacționat în mod semnificativ la succesul acordului privind ridicarea plafonului de îndatorare din SUA, ceea ce sugerează că investitorii sunt mai mult orientați spre alte domenii.

Bitcoin a început săptămâna trecută în jurul valorii de 28.000 de dolari pe eToro, dar a scăzut apoi, tranzacționându-se acum în jurul valorii de 26.500 de dolari. Ether a înregistrat scăderi similare, scăzând de la aproximativ 1.900 de dolari până în jurul valorii de 1.850 de dolari – un declin de aproximativ 2,6%.

În ciuda succesului final al acordului privind plafonul de îndatorare, piețele rămân liniștite. Eliminarea îndoielilor cu privire la plafonul datoriei în SUA ar trebui să fie un suport pentru piață, dar este puțin probabil ca lucrurile să se schimbe pe termen foarte scurt.

Asia depășește SUA în ceea ce privește
fluxurile de tranzacționare de bitcoin

Dominația SUA privind achiziționarea și vânzarea de bitcoin s-a evaporat în ultimul an, potrivit datelor furnizate de Glassnode. Entitățile americane care dețin bitcoin au scăzut cu 11%, în timp ce Asia a înregistrat o creștere de 10%.

Glassnode observă, de asemenea, o schimbare în activitatea stablecoin în SUA, cu ieșiri considerabile ale token-urilor susținute de monede tradiționale. Datele sugerează că expansiunea piețelor din 2020-21 a fost determinată de investitorii americani în cripto și mai ales în bitcoin.

Dar ceea ce este clar acum este că reversul se confirmă – după o perioadă de volatilitate a pieței și de incertitudine în ceea ce privește statutul juridic al multor proiecte din SUA. Ieșirile nu sunt neașteptate atunci când există o lipsă de direcție din partea legislatorilor, trimițând fluxurile de capital către alte regiuni cu un statut mai clar pentru piața cripto.

GTA 6 ar putea avea NFT-uri

Au apărut din nou zvonuri conform cărora următoarea ediție a francizei de jocuri GTA ar putea avea tehnologia NFT integrată în joc.

Este ușor să ignori gamingul ca fiind o activitate de nișă, dar succesul GTA 5 a adus firmei Rockstar câștiguri de aproximativ 7,7 miliarde de dolari de la lansarea sa în 2013. Este logic ca producătorul de jocuri video să caute noi modalități de a câștiga și de a-și recompensa jucătorii cu noua ediție a seriei.

Dar, deocamdată, discuțiile despre potențialele NFT-uri din cadrul următoarei versiuni sunt doar zvonuri. Acestea fiind spuse, există o mulțime de sectoare profitabile din industria de gaming unde NFT-urile nu sunt zvonuri, cum ar fi asocierea dintre EA și Nike, care tocmai a fost anunțată și care va integra NFT-urile Nike pe platforma EA – dezvoltatorul principal de jocuri sportive.

Dezvoltatorii de Bitcoin iau în considerare eliminarea memecoins

Blockchain-ul Bitcoin a fost tulburat în ultimele luni de apariția memecoin-urilor, cum ar fi PEPE, emise în rețea. Valoarea token-ului a crescut vertiginos, pe măsură ce speculatorii s-au îngrămădit să-l tranzacționeze, dar acest lucru a provocat o reacție semnificativă din partea comunității Bitcoin.

Introducerea acestor token-uri în rețeaua bitcoin a încetinit timpul de tranzacționare și a dus la creșterea taxelor. În prezent, dezvoltatorii poartă discuții tensionate pentru a decide dacă să elimine sau nu complet această funcționalitate pentru a proteja rețeaua.

Conform unui articol publicat de Bloomberg, dezvoltatorii ar putea face ca aceste tranzacții să devină ilegale în cadrul rețelei, ceea ce le-ar omorî valoarea dintr-o lovitură. Piața pentru PEPE a reacționat foarte prost la această veste, prețul token-ului scăzând substanțial.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: politici și controverse fiscale – ce ar trebui să aibă în vedere companiile în acest an? 

Reformele fiscale globale implementate de guvernele din întreaga lume...

Rottaprint, investiții de peste 60 milioane euro în 33 de ani de activitate

Compania Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc,...

Analiză iBanFirst asupra unor eventuale devalorizări competitive în Asia

O analiză făcută de fintech-ul iBanFirst relevă preocupările pieței...

VELUX a consumat în 2023 energie electrică obținută 100% din surse regenerabile 

Producătorul de ferestre de mansardă VELUX Group a lansat...