Bitcoin oscilează în timp ce piața își ține respirația

Date:

Bitcoin nu a reușit să înregistreze vreo creștere de la o săptămână la alta, după o oarecare volatilitate pe parcursul ultimelor șapte zile. Cel mai mare criptoactiv din lume a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul valorii de 36.800 de dolari și a înregistrat pierderi la mijlocul săptămânii, coborând la aproximativ 35.300 de dolari. Apoi și-a revenit, revenind la poziția de la începutul săptămânii, iar acum se tranzacționează din nou în jurul valorii de 36.800 de dolari. 

ther a avut o săptămână mai bună, crescând cu aproximativ 1,8%. Acesta a început tranzacționarea saptamâna trecută la puțin peste 1.980 de dolari și a înregistrat, de asemenea, pierderi la începutul săptămânii, coborând până la aproximativ 1.910 dolari, dar și-a revenit puternic pentru a se tranzacționa în această dimineață la puțin sub 2.020 dolari. 

În ce privește alte criptoactive de pe piața cripto, Axie Infinity a înregistrat o săptămână de câștiguri puternice, cu o creștere de aproximativ 11,2%. Tokenul pentru jocuri și-a văzut prețul revenit la viață după ce s-a raportat că numărul de utilizatori activi pe platformă a crescut din nou.

Săptămâna aceasta

Săptămâna aceasta pare mai liniștită în ceea ce privește evenimentele de pe agendă. Bitcoin a continuat să fie în centrul atenției pentru mulți investitori, în timp ce speculațiile și zvonurile privind ETF-urile continuă să fie în centrul atenției. 

Miercuri vom vedea cele mai recente perspective economice ale OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), care pot oferi o perspectivă asupra sănătății economiei globale. Deși este puțin probabil să miște considerabil cadranul pentru piețe, datele OCDE pot fi un barometru util pentru investitorii care au în vedere o perspectivă macro. 

Speculațiile cu privire la ETF-uri guvernează în continuare mișcările unor piețe precum cea a bitcoin în acest moment, existând zvonuri potrivit cărora instituții importante continuă să se întâlnească cu autoritățile de reglementare înaintea unui potențial start pentru o nouă piață de tranzacționare a criptoactivului. Ca atare, Bitcoin continuă să se mențină la același nivel , după câteva săptămâni de creștere semnificativă a prețului. 

Noutăți care ne-au atras atenția 

Dificultatea mineritului de Bitcoin atinge un nou maxim istoricDificultatea mineritului de Bitcoin a atins un nou maxim istoric, potrivit datelor BTC.com. Aceasta a crescut constant în 2023, deoarece puterea de calcul a rețelei a crescut odată cu numărul de mineri și deținători. 

Un expeditor de Bitcoin plătește o taxă recordUn expeditor de bitcoin a plătit o taxă care stabilește un nou record pe blockchain, achitând 3,1 milioane de dolari în comisioane de tranzacție. Portofelul expeditorului a fost creat cu doar câteva minute înainte de tranzacție, destinatarul primind doar 55,78 din cei 139,42 bitcoin trimiși inițial. 

Mark Cuban vede valoarea blockchain pentru piața imobiliară Omul de afaceri miliardar Mark Cuban a declarat că blockchain ar putea revoluționa piața imobiliară. Antreprenorul a declarat că tehnologia blockchain ar putea fi folosită pentru a automatiza și securiza tranzacțiile imobiliare și pentru a gestiona proiecte.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)