Bitcoin se menține în topul preferințelor pe platforma eToro, în timp ce evoluția ETF-urilor sporește interesul investitorilor

Date:

Bitcoin și-a menținut poziția de cel mai deținut criptoactiv pe platforma eToro la nivel global în al treilea trimestru al acestui an,  beneficiind de noi dezvoltări pe piața ETF-urilor care au sporit interesul investitorilor, arată noile date ale platformei.

Raportul trimestrial al platformei de tranzacționare și investiții arată doar o singură schimbare de poziții în top 10 al celor mai deținute criptoactive în trimestrul al treilea față de trimestrul al doilea din 2023, Flare trecând înaintea lui Songbird. Bitcoin a continuat să-și consolideze poziția în top, în timp ce  restul au rămas stabile în T3. Stellar a avut, de asemenea, o performanță bună în raport cu alte token-uri din top 10.

În rândul investitorilor români însă, Cardano rămâne cel mai deținut criptoactiv, urmat de Bitcoin și Ethereum. În general, aceștia continuă să dețină aceleași criptoactive în portofoliile lor ca în trimestrul precedent, cu excepția unui interes sporit pentru Flare, care a trecut pe locul nouă, în fața Decentraland, care a coborât pe locul zece.

La nivel global, cele mai importante evoluții au fost observate în cazul token-urilor mai mici, Orchid (+22%), Arbitrum (+14%) și Livepeer (+10%), acestea înregistrând cea mai mare creștere a numărului de deținători. De asemenea, au avut performanțe bune și Origin Protocol (+8%), Amp (+6%) și API3 (+6%).

Simon Peters, analistul eToro pentru piața criptoactivelor, a comentat: „O vară de speculații de piață în jurul lansării unor ETF-uri instituționale majore pentru bitcoin a concentrat cu adevărat atenția investitorilor în criptoactive de pe platforma eToro. Bitcoin și-a menținut poziția de top și a determinat mai mulți investitori să  deschidă poziții în așteptarea aprobării acestor produse.

ETF-urile Bitcoin au potențialul de a schimba regulile jocului pentru piață și se speculează de ceva vreme în ceea ce le privește. Dar în această vară am văzut primul pas tangibil spre lansarea pe piață a unor potențiale produse, datorită unor instituții importante precum BlackRock și Fidelity, care caută să își lanseze propriile versiuni. Deblocarea ETF-urilor cu preț la vedere are o influență uriașă, deoarece ar deschide piața criptoactivelor către categorii de capital, care, altfel, nu ar avea posibilitatea de a se implica pe piață.”

Tabelul 1: Cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro, le nivel global 

Criptoactive Poziție curentă Poziție la sfârșitul  T2 2023
Bitcoin 1 1
Cardano 2 2
Ethereum 3 3
XRP 4 4
Dogecoin 5 5
Shiba (in millions) 6 6
TRON 7 7
Flare 8 9
Songbird 9 8
Stellar 10 10

Sursă: datele platformei eToro, 00.00, 1 octombrie 2023

 

Tabelul 2: Cele mai răspândite criptoactive deținute pe eToro de către investitorii români

Criptoactive Poziție curentă Poziție la sfârșitul lui T2 2023
Cardano 1 1
Bitcoin 2 2
Ethereum 3 3
XRP 4 4
Dogecoin 5 5
Shiba (in millions) 6 6
Solana 7 7
TRON 8 8
Flare 9 10
Decentraland 10 9

Sursa: datele platformei eToro, 00.00, 1 octombrie 2023

 

Tabelul 3: Criptoactivele cu cea mai mare creștere a numărului de deținători de la un trimestru la altul, la nivel global

Criptoactive Creșterea numărului de deținători de la T2 la T3 ca procent
Orchid +22%
Arbitrum +14%
Livepeer +10%
Origin Protocol +8%
Amp +6%
API3 +6%
Storj +5%
Hedera Hashgraph +4%
Biconomy +3%
Immutable X +3%

Sursa: Datele platformei eToro la 00:00, 1 octombrie 2023. Performanțele anterioare nu reprezintă o indicație a rezultatelor viitoare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ENGIE a finalizat procesul de achiziție a unui parc eolian cu o capacitate de 80 MW în județul Constanța

ENGIE Romania a finalizat procesul de achiziție a unui...

Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...