Bitcoin suferă un recul puternic

Date:

Bitcoin a suferit un recul puternic vineri, când au apărut informații despre posibilul faliment iminent al băncii americane Silvergate, axată pe criptoactive. Alte criptoactive au scăzut și ele, investitorii analizând implicațiile acestei știri pentru piață în general. 

Bitcoin a început săptămâna trecută la peste 23.200 de dolari, ajungând miercuri la peste 23.600 de dolari pe platforma eToro. Însă, odată cu veștile despre Silvergate de vinerea trecută, piața a suferit o lovitură semnificativă, prețul bitcoin scăzând sub 22.250 de dolari.

La fel, Ether a început bine săptămâna, în jurul valorii de 1.625 de dolari, urcând apoi la puțin peste 1.650 de dolari. Vineri, însă, criptoactivul a căzut sub 1.550 de dolari, unde a continuat să se tranzacționeze pe un interval relativ redus. 

Ethereum lansează noi upgrade-uri de rețea

Ethereum a lansat la sfârșitul săptămânii trecute un upgrade al rețelei EIP-4337, un nou standard de token-uri propus pentru prima dată în septembrie 2021. 

Acest upgrade a permis ca portofelele Ethereum să devină portofele „inteligente” și aduce o serie de funcționalități care utilizează contracte inteligente, cum ar fi recuperarea cheilor pierdute. De asemenea, sunt acum posibile și alte beneficii, cum ar fi plățile automate și limite de cheltuieli în funcție de timp.

Ethereum, ca rețea, s-a dovedit în repetate rânduri a fi printre cele mai avangardiste din spațiul cripto în ceea ce privește adaptarea la cerere și flexibilitate. Rețeaua arată din ce în ce mai mult ca un ecosistem financiar și de plăți sofisticat pentru utilizatori și constituie un argument convingător pentru utilizarea sa.

Următorul upgrade, așa-numitul Shanghai, va permite utilizatorilor să retragă ETH mizat, lucru ce ar putea schimba regulile jocului. Acesta este programat să înceapă în cursul acestei luni și ar putea avea implicații interesante pentru piață.


Brazilia înregistrează o creștere a taxelor pe piața criptoactivelor

Autoritățile fiscale braziliene oferă o perspectivă inițială interesantă asupra mișcărilor de pe piața cripto, deoarece colectează în mod regulat informații fiscale. Pentru luna ianuarie, colectorii de taxe din țară au fost martorii unei creșteri a tranzacțiilor de pe piața cripto de peste 10% față de decembrie 2022. 

Cu toate acestea, nivelul total al tranzacțiilor nu a atins încă maximele din 2022, dar oferă o perspectivă asupra investitorilor regionali care se întorc pe piață după un semestru 2 volatil în 2022.

În ceea ce privește cele mai tranzacționate criptoactive, stablecoin-ul USDT de la Tether a ocupat primul loc, fiind un token de interfață cheie pentru investitorii din regiune. Stablecoin-ul are și beneficii la nivel local pentru brazilieni, deoarece protejează puterea de cumpărare față de dolarul american și le permite să evite comisioanele costisitoare.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...