Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Date:

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, cu speakeri și teme care stârnesc dezbateri și interes masiv în mulțimea de antreprenori de vârf, conducători de companii importanți și reprezentanți de top ai mediului academic prezenți în sală.

foodintelforum

Sorin Cîmpeanu, Vicepreședinte al Senatului României și Rectorul USAMV București, unul dintre cei mai pricepuți Gospodari pe care îi are mediul academic românesc: „Dezvoltarea sustenabilității este strâns legată de dezvoltarea tinerei generații. Cine participa la FoodIntelForum Aqua Carpatica, are oportunități de business și ne bucurăm de parteneriatul îndelungat pe care îl avem!

Varujan Vosganian, fost ministrul al economiei – România ar trebui să-și direcționeze exporturile și spre țările din afara UE. Sunt state în care de decenii întregi nu a ajuns niciun oficial al statului român, cum ar fi Mexic de exemplu.

Ar trebui continuate proiectele începute pe vremea comuniștilor, cum a fost cazul Indiei, de exemplu, unde pe vremuri românii făceau fabrici. Acum ar trebui să se ocupe de reparații, însă nu este nicio firmă românească prezentă acolo.

România ar trebui să aibă exporturi mult mai mari, nu neapărat importurile ridicate sunt problema, ci faptul că nu exportăm mai mult, aici este cheia.

Gabriel Biriș, Managing Partener Biriș-Goran Legal & Tax și fondatorul The Tax Institute: Sunt prea multe modificări ale codului fiscal tocmai de aceea nu se dezvoltă economia. Nu este normal să pui impozit pe profit înainte de a-l obține și este doar unul dintre exemplele de anomalii fiscale. S-a vorbit că multinaționalele își exportă profiturile: de ce să o facă, când la ei taxele sunt mai mari?

Alexandru Stănescu, Directorul General, ADR Sud-Vest Oltenia prezintă conducătorilor oportunitățile de afaceri pentru IMM-uri și microîntreprinderi prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, cu alocări financiare de 184,89 milioane euro pentru județul Dolj și 136.67 milioane euro pentru județul Gorj și granturi ce pot ajunge la 8.000.000 euro.

Constantin Boștină, Președinte ASPES România și Director General al Revistei Economistul: ,,România ocupă locul 8 în UE la suprafața agricolă dar produce doar 3.8% din producția agricolă totala a UE. Avem un potențial care trebuie dezvoltat, dar de unde banii? Agricultura primește subvenții și guvernamentale pentru a se putea dezvolta. Însă cea ce avem ca potențial agricol produce și creează banii necesari pentru a avea o dezvoltare corespunzătoare a sectorului agricol și industriei alimentare? Constatăm că nu avem potențialul de a produce banii.”

László Borbély, consilier de stat pe dezvoltare durabilă: „România este singura țară din UE care are experți în dezvoltare rurală. Avem deja 150 și trebuie să ajungem până la 2000, dintre care 1.600 locali, în 2026, conform angajamentelor din PNRR. Avem fonduri de circa 150 milioane euro, alocarea la nivel de fiecare centru fiind de 10 milioane de euro.”

Parteneri: AQUA Carpatica, Biris Goran SPARL, Domeniile Sâmburești, Academia De Stiinte Agricole SI Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, Auchan, Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti, Wiren România, Universitatea Româno-Americană, Master Communications

Sponsori: Smart Home Development (Sponsor Platinum), ComputerLand Romania (Sponsor Gold), Profi (Sponsor Silver), Eutron Invest Romania, Centrul General de Arhivare (Sustainability Sponsor), Mirdatod Ibăneşti, Torockoi – De Colțești (Sponsor Degustare)

 Parteneri media: Food Biz, Agrostandard News, Lumea Banilor, Revista Economistul, MONEY.ro, evz.ro, Infofinanciar Romania, Capital România, #romaniafuncționează, ZIUA de Vest, Radio Timişoara

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate