Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicala, Centrokinetic, se extinde în vestul ţării 

Date:

Centrokinetic, în parteneriat cu AGISTA, achiziționează
pachetul majoritar al clinicii Socrates din Timișoara 

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicala din Romania, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici din portofoliul companiei, respectiv Socrates Clinic din Timișoara. Tranzacția este una strategica, ce deschide mai multe oportunități de extindere a lanțului Centrokinetic in partea de vest a tarii.

AGISTA a finalizat intrarea in actionariatul Centrokinetic in toamna anului 2023, cand a achizitionat un pachet de peste 35% din lantul medical, cu obiectivul clar de a sprijini dezvoltarea retelei de clinici si de a o ajuta sa se extinda cu cel putin 10 clinici in urmatorii patru ani. 

In doar sapte luni, reteaua Centrokinetic s-a extins deja cu 5 clinici la nivel national, ajungand sa detina in prezent 4 clinici in Bucuresti, 2 la Brasov, o clinica la Cluj-Napoca si 1 la Timisoara. 

„Cred in servicii medicale de calitate si cred ca, atunci cand oamenii cu talent si pasiune pentru un anumit domeniu se intalnesc, pot face lucruri extraordinare. Asa ca, de data aceasta, pot spune ca ma bucur foarte mult ca fondatorul Socrates Clinic, domnul Armand Gogolescu, care a construit aceasta clinica de la zero si a transformat-o in cel mai bun centru medical de recuperare din Timisoara, ramane partenerul nostru. Vrem sa continuam la Timisoara cu aceeasi dedicare pe care am dovedit-o deja in celelalte clinici Centrokinetic, cu servicii si echipamente de calitate, astfel incat pacientii nostri sa poata recunoaste standardul de calitate Centrokinetic in orice clinica s-ar trata”, spune Bogdan Andrei, fondatorul si Directorul Medical al Centrokinetic.

„Aceasta achizitie face parte din strategia asumata impreuna cu managementul Centrokinetic – respectiv aceea de dezvoltare la nivel national, in egala masura cu pastrarea sau chiar imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite. Ne bucuram ca am contribuit la finalizarea acestei achizitii din mai multe motive: pe de o parte, pentru ca vorbim despre una dintre cele mai bune clinici de recuperare medicala din Timisoara, iar pe de alta parte, pentru ca aceasta achizitie ne deschide si alte oportunitati de extindere in zona de vest a tarii”, spune Dragos Darabut, Senior Investment Manager AGISTA.

Tranzactia incheiata prevede ca Centrokinetic sa ajunga la o detinere de aproape 70% din actionariatul clinicii, iar unul dintre fondatorii acesteia, Dr. Armand Gogulescu, sa ramana cu usor peste 30%. Planurile pentru viitorul apropiat al clinicii din Timisoara includ imbunatatirea business-ului prin achizitionarea de echipamente noi (indeosebi RMN) si prin angajarea unui numar mai mare de medici, Centrokinetic urmand sa investeasca si capital in clinica Socrates. 

In cadrul acestei tranzactii, AGISTA a contribuit la negociere, due-diligence juridic si financiar, executie si coordonare, dar si la inchiderea efectiva a tranzactiei. Alaturi de AGISTA, la aceasta tranzactie au mai lucrat, pe partea de servicii financiare, Mazars Group, iar pe partea de servicii juridice – Filip & Company.

„Am creat Socrates Clinic din dorinta de a oferi timisorenilor serviciile medicale de calitate la ei in oras. Asocierea cu Centrokinetic a venit din realizarea ca impartasim valori si principii comune, care, speram noi, ne vor duce la urmatorul nivel de crestere”, a spus Armand Gogulescu, fondatorul Socrates.

Fondul de investitii de growth AGISTA, in curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, un brand lansat de Impetum Group, sustine prin capital si know-how acele IMM-uri romanesti ale caror produse si servicii sunt sau devin esentiale pentru societate. Cu specific de actionar minoritar, AGISTA investeste tichete intre 2 si 5 milioane euro si actioneaza ca un investitor ancora, cu rol strategic, avand reprezentant in board-ul companiilor din portofoliu si contribuind la dezvoltarea rapida si sanatoasa a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiaza de solutii personalizate, ghidaj si networking, avand alaturi un partener de crestere in perspectiva transformarii in campion regional.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...