CEC Bank a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest în valoare de peste 100 milioane de lei

Date:

CEC Bank a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest în valoare de peste 100 milioane de lei, în cadrul a doua tranșe de plafoane succesive. 

Pentru al doilea an consecutiv, CEC Bank a continuat parteneriatul dezvoltat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și cu Fondul Român de Contragarantare și a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest. 

Pentru ambele programe dobânda, comisioanele de analiză, precum și comisioanele de gestiune a garanțiilor sunt subvenționate de către stat, iar garanțiille sunt disponibile în limita unor plafoane alocate băncilor, pe baza unor analize și calcule de risc.

Anul acesta programul a înregistrat un succes mult mai mare comparativ cu anul trecut, plafoanele alocate CEC Bank epuizându-se în prima fază foarte rapid, pe fondul unei cereri neașteptat de mari, mult peste nivelul înregistrat în 2022. 

Astfel, în această primă etapă au fost acordate peste 300 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul programului StudentInvest și 190 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul Programului FamilyStart.

Dat fiind interesul crescut al clienților pentru astfel de produse în acest an, CEC Bank a solicitat majorarea plafoanelor de garantare în condițiile relansării produselor de finanțare cu caracteristici recalibrate conform nivelului de risc asociat, precum și cu obiectivele băncii privind capitalul și lichiditatea. 

Noile finantari sunt acordate pe o perioada maximă de 5 ani si beneficiaza de o perioada de utilizare de 1 an, în conformitate cu politica de risc a Băncii și respectând termenii contractuali stabiliti de comun acord cu toate părțile implicate. Cererile deja primite în prima fază și nesoluționate au fost reevaluate cu prioritate, potrivit noilor condiții de creditare, în limita noului plafon.

Această a doua tranșă a depășit nivelul alocat inițial, pentru programul FamilyStart solicitându-se 35 milioane lei și pentru StudentInvest 25 milioane lei. În acest sens, estimăm că până la finalul anului Banca va acorda credite pe cele două programe în limita unui plafon de garantare de peste 100 milioane lei, reușind astfel să atingă un obiectiv ambițios al Băncii, într-o perioadă foarte scurtă de timp, respectiv mai puțin de două luni. 

Deoarece și a doua tranșă este în curs de alocare completă, analizăm posibilitatea solicitării unei noi suplimentări a plafonului. Asigurăm clienții că analizăm cu celeritate fiecare solicitare și încercăm să găsim soluțiile potrivite în funcție de disponibiliatea fondurilor, de ordinea aplicațiilor și de respectarea criteriilor de eligibilitate.

CEC Bank este unul dintre principalii finanțatori ai economiei românești și a participat la toate programele guvernamentale, având ca obiectiv principal susținerea economiei românești și antreprenorii locali.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ENGIE a finalizat procesul de achiziție a unui parc eolian cu o capacitate de 80 MW în județul Constanța

ENGIE Romania a finalizat procesul de achiziție a unui...

Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...