Compania de asigurări PIB Group (UK) și STEIN Bestasig (RO) se asociază pentru operațiuni de fuziuni și achiziții, cu obiectivul de a prelua circa 20 de brokeri de asigurări din România

Date:

PIB Group Limited (PIB), în demersul său strategic de a deveni unul dintre cei mai importanți intermediari de asigurări independenți și diversificați din Europa, își extinde activitatea în România prin asocierea cu STEIN Bestasig Insurance Broker (STEIN Bestasig), unul dintre cei mai cunoscuți brokeri de asigurări din țară. Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru PIB Group, marcând prima sa incursiune pe piața de asigurări românească.

Intrarea pe piața din România reflectă angajamentul PIB de a se extinde geografic și de a construi un business de top la nivel pan-european în domeniul distribuției de asigurări. De la înființarea sa, în 2015, și până în prezent, PIB a încheiat cu succes aproximativ 100 de tranzacții de tip M&A în Europa de Vest și Polonia. STEIN Bestasig va coordona strategia de expansiune a PIB pe piața românească, având ca țintă preluarea a cel puțin 20 de brokeri de asigurări din România prin fuziuni și achiziții.  

„Sunt încântat să urez bun venit în echipa noastră companiei STEIN Bestasig, un jucător major în industria de brokeraj de asigurări din România. Acest parteneriat marchează începutul expansiunii grupului PIB în Europa de Sud-Est, o regiune cu un potențial extraordinar de creștere. A fost o plăcere să facem cunoștință cu Dante Stein și întreaga sa echipă. Rata de retenție a clienților și performanțele impresionante ale companiei subliniază calitatea produselor și serviciilor oferite. Mă bucur să susțin eforturile echipei STEIN Bestasig pe drumul către succes„, declară Onno Janssen, CEO PIB Group Europa.

Cu aproape 20 de ani de experiență în domeniul brokerajului de asigurări, STEIN Bestasig furnizează servicii profesioniste unei baze extinse de clienți corporativi. Compania se diferențiază pe piață atât prin abordarea orientată către clienți, cât și prin expertiza deținută în gestionarea riscurilor și a produselor de asigurare complexe. Compania este specializată într-o gamă largă de produse de asigurare, cu accent pe asigurările de incendiu și de proprietate. Portofoliul său diversificat include, de asemenea, asigurări pentru dezastre naturale, sănătate, vehicule auto și diverse tipuri de răspundere civilă. Dante Stein și echipa sa de management vor continua să conducă afacerea în această nouă fază de dezvoltare.

Prin intermediul parteneriatului cu PIB Group, STEIN Bestasig va avea acces la o gamă extinsă de produse și servicii de asigurare pentru clienții săi, va beneficia de o capacitate de negociere mai mare cu asiguratorii, dar și de noi perspective și bune practici în domeniu, datorită colaborării strânse cu brokerii grupului. În plus, angajații companiei vor avea la dispoziție oportunități diversificate de dezvoltare personală și profesională. 

Dante împreună cu fratele său, Ricky, și partenerul său de business, Grigore Ștefanache, vor colabora împreună cu PIB Group pentru a explora oportunități de fuziuni și achiziții pe piața românească. 

„Ceea ce ne-a atras către PIB Group a fost oportunitatea de a ne alia cu un grup de referință în domeniul asigurărilor în Marea Britanie și în Europa. Această colaborare ne permite să îmbunătățim și mai mult calitatea serviciilor și produselor oferite clienților noștri. De asemenea, profesionalismul, bunăvoința echipei PIB, precum și rapiditatea cu care s-a finalizat tranzacția, ne-au convins că aceasta este familia potrivită pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre”, afirmă Dante Stein, Managing Director, STEIN Bestasig Insurance Broker. 

În mai puțin de 8 ani, PIB Group a ajuns la venituri din comisioane de 400 mil EUR (în anul financiar 2022) și peste 3,800 de angajați, devenind astfel, compania cu cea mai dinamică creștere din Europa. Compania are prezență internațională, activând în țări precum Marea Britanie, Insulele Canalului Mânecii, Irlanda, Germania, Polonia, Danemarca, Spania, Olanda și Italia. Grupul are în curs de achiziție mai multe companii, inclusiv pe piețe noi. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...