Criptoactivele au avut o săptămână bună

Date:

Cripto au avut început anul cu o săptămână bună, principalele criptoactivele, cum ar fi bitcoin și ether, fiind pe un trend pozitiv pe parcursul ultimelor șapte zile, în timp ce altele, cum ar fi solana și cardano, au înregistrat creșteri importante.

Bitcoin, la rândul său, a început săptămâna sub 16.400 de dolari, dar s-a tranzacționat pe creștere, atingând un maxim de peste 17.000 de dolari aseară – o creștere de preț de 3,65% în șapte zile.

Ether a înregistrat câștiguri mai mari, începând săptămâna trecută sub 1.185 de dolari, pentru a se tranzacționa la peste 1.250 de dolari la mijlocul săptămânii. Peste noapte, prețul a urcat din nou până aproape de 1.300 de dolari, unde se tranzacționează acum în această dimineață, o creștere de 9,7% în cursul săptămânii.

Investitorii au căutat refugii sigure pentru cripto în 2022 – date eToro

2022 a fost un an greu pentru investitorii în criptoactive, aceștia confruntându-se cu o volatilitate semnificativă a prețurilor, pe care piața nu a mai cunoscut-o din 2018. Datele eToro din 2022 arată că investitorii au căutat criptoactive de refugiu, cum ar fi bitcoin și ether.

Bitcoin se deosebește de alte proiecte, deoarece este proiectul descentralizat original, în timp ce Ethereum a cunoscut evoluții semnificative în ultimul an, inclusiv mult așteptatul The Merge.

În ciuda volatilității din ultimul an, aproximativ jumătate dintre criptoactivele de pe platforma eToro, pentru care exista cel puțin 12 luni de date, au înregistrat o creștere a pozițiilor deschise.

Acest lucru ar sugera că investitorii au continuat să privească spre piața criptoactivelor pentru idei de investiții și este posibil chiar să fi căutat să cumpere criptoactive la un preț redus datorită slăbiciunii pieței.


Mastercard lansează acceleratorul de artiști Web3

Mastercard a lansat un nou accelerator conceput pentru a ajuta artiștii, cântăreții, muzicienii și alți creatori de conținut să folosească tehnologia blockchain pentru a promova implicarea brandului în rândul fanilor. Compania a încheiat un parteneriat cu platforma de scalare Ethereum Polygon pentru acest proiect.

Unul dintre cele mai mari argumente ale Web3 – deocamdată încă o etichetă în domeniul cripto – este puterea internetului descentralizat. Piața pentru conținutul creat de oameni talentați – în special muzicieni – este încă foarte mult dominată de companii puternice care controlează o mare parte din prețurile și distribuția de conținut unic. Acest lucru conduce la colaborări nu foarte echitabile pentru creatori – și este cel mai evident în cazul marilor servicii de streaming care plătesc sume de ordinu cenților pentru munca acestora.

Web3, așa cum sugerează acest proiect, ia această putere de la marile companii și o redă creatorilor de conținut. Web3 este încă la început, dar tehnologia cripto și blockchain joacă un rol important în acest sens, redând controlul creatorilor de conținut și oamenilor talentați care doresc să își câștige existența direct din ceea ce creează.

Cardano, Solana înregistrează creșteri bruște ale prețurilor

Cu evolutii diferite de cele mai mari criptoactive de pe piață, atât Cardano, cât și Solana au înregistrat salturi semnificative ale prețurilor în ultimele zile, din diverse motive.

Cardano a înregistrat o revenire a prețurilor în ultimele zile datorită unei creșteri a valorii totale blocate (TVL) în sistem. Deși se află încă mult sub nivelurile maxime istorice atinse în martie 2022, acest blockchain este martor la o oarecare revenire a cererii prin intermediul unor proiecte particulare, cum ar fi Meld, Indigo și WingRiders – toate proiectele care oferă soluții prin intermediul blockchain-ului Cardano.

Între timp, Solana a cunoscut reduceri semnificative la preț anul trecut, dar a fost unul dintre cele mai performante criptoactive de pe piață în ultima săptămână. Acest lucru se datorează în principal lansării unui nou token pe blockchain, numit BONK, care a fost creat de dezvoltatorii Solana ca rival pentru SHIB.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicala, Centrokinetic, se extinde în vestul ţării 

Centrokinetic, în parteneriat cu AGISTA, achiziționează pachetul majoritar al...

Decalogul inspecțiilor fiscale: Ne așteptăm la o presiune penală mai mare în 2024

de Dan Dascălu, Partener D&B David și Baias, Mihail...

ANALIZĂ XTB: Ferrari a publicat rezultatele vânzărilor. Lewis Hamilton, așteptat să conducă brandul spre victorie și pe burse

Ferrari tocmai și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru...