Cultivarea lalelelor folosind bitcoin

Date:

O fermă olandeză de lalele face furori cu vestea că folosește energia și căldura create de o instalație de minerit bitcoin pentru a cultiva lalele. Ferma a apelat la bitcoin, o inovație interesantă, impusă de criza energetică europeană.

Ferma spune că a apelat la platformele miniere de bitcoin pentru a furniza căldură pentru serele de lalele datorită creșterii costurilor energetice cauzate de conflictul din Ucraina. Serverele de bitcoin sunt, la rândul lor, alimentate cu energie solară, ceea ce face ca procesul să fie eficient din punct de vedere energetic.

Ironia folosirii tehnologiei bitcoin pentru a cultiva lalele (cauza uneia dintre marile bule financiare din istorie) este absolut logică. Nu numai că ferma poate câștiga bitcoin prin procesul de minerit, dar face acest lucru într-un mod ecologic.

Susținătorii Bitcoin se grăbesc să apere criptoactivul atunci când se vorbește despre  utilizarea energiei. Apar tot mai des soluții inedite ca aceasta. O altă idee de acest fel este, de exemplu, atașarea platformelor de minerit la parcurile eoliene. Aceasta înseamnă că atunci când nu este nevoie de turbine eoliene, dar vântul bate, platforma de minerit poate fi pornită pentru a aduce operatorului de energie bani în plus.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...