Cum a evoluat sectorul serviciilor pentru afaceri în 2023 și care sunt perspectivele de creștere în România

Date:

Serviciile pentru afaceri rămân unul dintre sectoarele cheie de pe piața muncii, în special pentru segmentul Search&Selection, iar Grafton Recruitment, parte a Gi Group Holding, prezintă în raportul anual „Business Services Sector 2023” o retrospectivă a acestei zone în care România excelează, ocupând locul doi în lume, după Polonia.

Sectorul serviciilor de business include o gamă variată de domenii și roluri și se află în continuă extindere din punct de vedere al numărului de angajați. În România, peste 2% din populația activă este angrenată în acest sector care include servicii de back și front office, financiar-contabile, tech support sau customer support.

Raportul „Business Services Sector 2023”, realizat de Grafton Investments, prezintă o analiză detaliată a sectorului serviciilor pentru afaceri din 15 state în care acesta este foarte dezvoltat: România, Polonia, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Letonia, Estonia, Brazilia, India și China.

Analizând în detaliu această piață ce are o valoare globală de peste un miliard de euro, specialiștii Grafton Investments au luat în considerare elemente precum mediul de afaceri, salariile minim și mediu, Produsul Intern Brut, rata de schimb față de principalele monede, rata șomajului, rata inflației, costul forței de muncă, beneficiile oferite angajaților și tendințele în ceea ce privește angajările.

În București, de exemplu, sunt 3.840 de angajați în această industrie, majoritatea activând în diverse sectoare precum cel bancar, al asigurărilor, tehnologie & telecom sau industrial, iar până la finalul anului este așteptată o creștere de până la 30% a numărului de oameni implicați în sectorul serviciilor de business.

”Sectorul serviciilor pentru afaceri este în creștere, chiar dacă economia mondială traversează o perioadă deloc benefică, pe fondul provocărilor de ordin geo-politic. România este unul dintre liderii acestei industrii și piața locală are încă suficiente avantaje în fața competitorilor pentru a susține dezvoltarea sectorului în perioada următoare. Previzionăm pentru perioada următoare o creștere a pieței cuprinsă între 10% și 30%, ceea ce subliniază atractivitatea României în ceea ce privește această industrie”, a declarat Elisabeta Moldoveanu, Business Unit Manager România.

Raportul anual „Business Services Sector 2023”, realizat de Grafton Recruitment, a fost publicat astăzi, 18 septembrie 2023, și poate fi accesat aici.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

One United Properties accesează o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator...