Deloitte România a asistat AQUILA, lider în servicii de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum, în preluarea Romtec Europa, producător de lichide și aerosoli pentru autoturisme

Date:

Deloitte România a asistat AQUILA, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, în preluarea Romtec Europa, companie care produce lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor. Tranzacția, în valoare de 3,2 milioane de euro, a fost semnată în decembrie 2023 și finalizată recent, în urma obținerii aprobării din partea Consiliului Concurenței.

În urma acestei preluări, AQUILA își va diversifica portofoliul cu cele 20 de branduri dezvoltate de Romtec Europa la unitatea de producție pe care o deține în Iași, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert.

„Mulțumim echipei Deloitte care ne-a asistat în procesul de preluare a companiei Romtec Europa. Conform strategiei de dezvoltare a afacerii anunțate odată cu listarea la Bursa de Valori București, continuăm achizițiile de companii și menținem abordarea din perspectivă mai amplă, de piață și de profitabilitate a companiei țintă. Totodată, achiziția ne permite să ne extindem și în domeniul producției și să ne consolidăm prezența pe toate canalele de distribuție cu produse complementare activității noastre. Suntem dedicați creșterii durabile și consolidării poziției noastre în piața distribuției, contribuind la dezvoltarea pe baze solide a afacerii, în linie cu misiunea de a avea un produs distribuit de AQUILA în fiecare casă”, a declarat Cătălin Vasile, CEO, AQUILA.

O echipă multidisciplinară din cadrul Deloitte România a oferit AQUILA asistență în demersul de due diligence financiar și fiscal. Echipa din practica de consultanță financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, Sorin Vînătoru, Senior Associate, și Marc Nedera, Associate. Experții fiscali care au lucrat la tranzacție au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, și Ana Bica, Senior Consultant.

„Aceasta este prima achiziție a grupului AQUILA de la listarea la BVB, așadar întregul proces a fost reprezentativ și important. Suntem deosebit de încântați că am putut contribui la acest proiect care s-a dovedit complex, cu multe aspecte de aliniat legate de domeniile financiar și fiscal, dar, care, în final, a reprezentat continuarea unei colaborări de succes”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

AQUILA a fost înființată în 1994 ca un business familie și s-a extins constant în acești 30 de ani de activitate, atât organic, cât și prin preluări, precum achiziționarea AGRIROM, în 2019, și a Trigor AVD, din Republica Moldova, în 2021. Compania are parteneriate cu giganți internaționali precum Unilever, P&G, Coca-Cola, Philips, iar produsele sale sunt distribuite prin intermediul a peste 1.000 de puncte de desfacere de pe întreg teritoriul ţării, de la marile lanţuri de retail, până la benzinării. Conform celor mai recente rezultate financiare, AQUILA a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei, susținute în principal de segmentul de distribuție. 

Romtec Europa are o experiență de peste 30 ani în producția de lichide și produse de cosmetică pentru întreținerea autoturismelor. Compania va continua să își desfășoare activitatea ca entitate separată după finalizarea preluării de către AQUILA.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...