Ecourile crizei financiare mondiale generează discuții despre revenirea bitcoin 

Date:

În timp ce amploarea și implicațiile exacte ale actualei crize bancare din SUA rămân de văzut, ecourile inevitabile ale crizei din 2008 i-au făcut pe mulți să anticipeze o schimbare de situație pentru investitorii în criptoactive și o revigorare a utilizării bitcoin în special. 

Michael J. Casey, de la CoinDesk, s-a numărat printre comentatorii care ne-au reamintit săptămâna trecută că Bitcoin este un copil al crizei financiare globale, blockchain-ul său apărând din ruinele de pe Wall Street ca o alternativă la sistemul financiar centralizat, ale cărui mecanisme de verificare și compensare s-au dovedit a fi deficitare.

Cu toate că toți ochii sunt ațintiți asupra deciziei de miercuri a Fed privind rata dobânzii, este clar deocamdată că performanța Bitcoin într-un mediu cu dobânzi ridicate rămâne puternic legată de politica băncii centrale. 

Cu toate acestea, după mai multe luni de activitate scăzută pe piața cripto, evenimentele de săptămâna trecută vor fi convins deja mulți investitori noi și existenți că principiile filozofiei Bitcoin – și ale DeFi în general – rămân la fel de relevante și astăzi ca întotdeauna.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...