Electrica, asistată de Schoenherr, câștigă un dosar de contencios administrativ în valoare de 46 milioane Euro 

Date:

Schoenherr și Asociații SCA a asistat cu succes Societatea Energetica Electrica (Electrica) într-un dosar de contencios administrativ cu o miză de 46 milioane Euro. Inițiat în urmă cu șapte ani de către Electrica, litigiul a avut ca obiect anularea unei decizii prin care Curtea de Conturi susținea că societatea a utilizat în mod ilegal fondurile societății.

Schoenherr a asistat Electrica în contestarea deciziei emise de Curtea de Conturi atât în faza administrativă, cât și în instanță. În iulie 2023, instanța a dat o hotărâre judecătorească favorabilă clientului Schoenherr, rămasă definitivă în aprilie 2024. Instanța a anulat parțial decizia Curții de Conturi, menținând o obligație de plată de doar aproximativ 1.000 Euro din totalul de 46 milioane Euro. 

Ne bucurăm să vedem acest litigiu cu miză importantă soluționat favorabil pentru clientul nostru. Unul dintre principalele domenii de activitate a echipei noastre de avocați litiganți este asistarea companiilor în dosare de contencios administrativ și fiscal. Credem că experiența noastră considerabilă în această arie, alături de colaborarea excelentă cu echipa Electrica pe tot parcursul dosarului au contribuit la acest rezultat pozitiv” a declarat partenerul Schoenherr Iustin Armașu care, împreună cu Sebastian Guțiu (managing partner), coordonează practica de litigii și arbitraje a Schoenherr și Asociații SCA. 

Cu peste 3,9 milioane de utilizatori, Grupul Electrica este un jucător cheie în sectorul energetic, activ în segmentele de distribuție, furnizare, producție și servicii energetice. Este listat la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra din 2014.

Echipa Schoenherr care a asistat Electrica în acest dosar a fost coordonată de Iustin Armașu (partner). Andrei Greceanu (attorney at law) a avut un rol important în echipa de proiect, în timp ce Alexandra Huza (senior attorney at law) a fost implicată în aspecte cheie ale fazelor inițiale ale cazului. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...