Enel Green Power începe construcția celei mai mari centrale agrivoltaice din Italia în Tarquinia, Lazio

Date:

  • Enel Green Power a atins două recorduri: centrala de la Tarquinia va fi, de asemenea, cea mai mare centrală fotovoltaică din Italia și este de așteptat să aducă beneficii de mediu, economice și sociale atât la nivel național, cât și local
  • Compania pune bazele unui viitor virtuos, în armonie cu regiunea și cu afacerile agricole locale 

 Enel Green Power a dat startul lucrărilor pentru construcția unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de aproximativ 170 MW, care va fi cea mai mare centrală solară din Italia, precum și cea mai mare centrală agrivoltaică din țară, complet integrată cu sectorul agricol din zonă, și anume Tarquinia, în provincia Viterbo, Lazio. Mai mult decât un important pas înainte datorită dimensiunii și capacității de producție a centralei – care, odată ce va deveni pe deplin operațională, se preconizează că va genera în medie aproximativ 280 GWh pe an – începerea construcției marchează, de asemenea, începutul unui proiect care, odată finalizat, va permite companiei să evite emisiile anuale de aproximativ 130 000 de tone de CO2 în atmosferă și să economisească aproximativ 26 de milioane de metri cubi de gaz pe an: acest combustibil fosil va fi înlocuit în totalitate cu energie regenerabilă produsă la nivel local, care poate satisface nevoile energetice a aproximativ 111 000 de gospodării într-un mod sustenabil.

Valoarea proiectului nu se rezumă doar la capacitatea de producție din surse regenerabile, ci constă mai ales în inovația și abordarea locală: de fapt, instalația se va baza pe module fotovoltaice bifaciale – cu o tehnologie care permite absorbția energiei solare atât pe suprafața frontală, cât și pe cea posterioară – care vor fi montate pe „trackeri”, adică pe structuri de urmărire a soarelui, pentru a maximiza producția de energie regenerabilă, făcând-o și mai eficientă. Această fermă solară agrivoltaică va fi construită într-o zonă deținută de o companie locală care va colabora cu Enel Green Power pentru a integra activitățile agricole în cadrul centralei. Mai exact, în zonele libere dintre rândurile de panouri solare și în zonele tampon ale liniilor electrice aeriene vor fi cultivate furaje și borceaguri, în timp ce în jurul perimetrului pe care vor fi instalate liniile de tensiune vor fi plantați măslini.

Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power, a declarat: „Centrala solară pe care o construim în Tarquinia arată că o creștere a utilizării energiei regenerabile poate fi combinată armonios cu activitățile agricole. De fapt, această centrală se va integra perfect în peisajul local și va găzdui culturi, rezultatul fiind un impact pozitiv asupra mediului, economiei și regiunii, contribuind în același timp la reducerea dependenței energetice a Italiei.”  

Construcția acestei noi centrale reafirmă angajamentul Enel Green Power față de tranziția energetică din nordul zonei Lazio, dar mai ales preocuparea ca aceasta să aibă un impact pozitiv asupra economiei și comunităților locale. Companiile implicate în construcția centralei sunt din Lazio, majoritatea cu sediul în provincia Viterbo, iar pe o perioadă estimată de construcție de 13 luni vor fi angajate până la aproximativ 330 de persoane.

Ca parte a unui angajament mai amplu al Grupului Enel de a promova un nou tip de dezvoltare durabilă în zona locală pentru a sprijini tranziția energetică, centrala solară din Tarquinia se înscrie într-o strategie care acordă prioritate modernizării instalațiilor existente și construirii de noi centrale de energie regenerabilă.


Enel Green Power®, parte a Grupului Enel, dezvoltă și operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial și este prezentă în Europa, America, Africa, Asia și Oceania. Lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de peste 59 GW și un mix de producție care include energie eoliană, solară, geotermală și hidroelectrică, precum și instalații de stocare a energiei, Enel Green Power se află în prima linie în integrarea tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...