eToro: fondul ETF Bitcoin – a fi sau a nu fi

Date:

Simon Peters, analist pentru criptoactive la platforma de investiții multi-active eToro, comentează cele mai recente informații de pe piața cripto și știri de interes, cu o privire în perspectivă asupra a ceea ce urmează să se întâmple în această săptămână pentru investitori.

Evoluțiile săptămânii trecute 

Săptămâna trecută, Bitcoin a avut parte de o săptămână agitată, cu mișcări ample ale prețului, mai întâi urcând și depășind nivelul de 45.000 de dolari pentru prima dată în ultimii doi ani, înainte de a se inversa cu 8% în ziua următoare, pe fondul discuțiilor de pe platforma X (fosta Twitter) în cadrul cărora un important analist și-a exprimat părerea că mult-așteptatul fond ETF Bitcoin de tip spot nu va fi aprobat. Se pare că acest lucru i-a speriat pe unii investitori, ceea ce a dus la scăderea prețului criptoactivului.

Prețul Bitcoin și-a revenit și se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 47.000 de dolari.

În mod similar, alte criptomonede cu capitalizare mare au urmat exemplul. Ether a crescut cu 7% la începutul săptămânii, înainte de a scădea cu 10%. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 2.300 de dolari pe platforma eToro.

SĂPTĂMÂNA ÎN CURS 

Vom avea parte de o săptămână importantă, având în vedere că va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente din istoria pieței cripto, și anume, potențiala aprobare a unui fond ETF de tip spot pentru Bitcoin.

Miercuri, 10 ianuarie, este termenul limită stabilit pentru aprobarea de către SEC (Comisia SUA pentru Valori Mobiliare și Piețe) a cererii de înființare a ETF-ului ARK/21 Shares, iar dacă această cerere este aprobată, este posibil ca și celelalte cereri să primească undă verde.

Consensul în rândul comunității cripto este că, dacă aceste cereri de ETF pentru Bitcoin spot sunt aprobate, s-ar putea deschide porțile, deoarece investitorii instituționali care au fost, într-o oarecare măsură, excluși din spațiul cripto pot acum să intre pe piață prin intermediul unui instrument reglementat.

În ceea ce privește datele economice, joi vom avea, de asemenea, cele mai recente date privind inflația din SUA. Am văzut în trecut cum direcția piețelor cripto a fost legată de relaxarea sau înăsprirea condițiilor financiare. Dacă vom vedea o inflație mai mică anunțată decât cea prognozată (în special IPC de bază – care elimină componentele volatile ale alimentelor și energiei), acest lucru ar putea fi pozitiv pentru prețurile criptoactivelor, deoarece participanții de pe piață ar putea specula în continuare că Rezerva Federală va lua „piciorul de pe frână” mai devreme și ar putea face mai multe reduceri ale ratei dobânzii în acest an decât s-a indicat la ultima ședință a FOMC (Comitetul federal pentru piața liberă) din decembrie.

Știri care atrag atenția 

1,2 milioane de dolari în Bitcoin trimiși în portofelul Bitcoin Genesis de către un utilizator anonim

Un utilizator necunoscut a trimis 26,9 BTC (aproximativ 1,2 milioane dolari) în portofelul Bitcoin genesis – prima adresă de portofel creată vreodată în rețeaua Bitcoin.

Adresa portofelului genesis a fost, desigur, creată de Satoshi Nakamoto, pseudonimul creatorului Bitcoin, așa că este puțin probabil ca fondurile transferate recent în acest portofel genesis să fie recuperate sau mutate din nou.

De la dispariția lui Satoshi, în decembrie 2010, nu a existat nicio mișcare de fonduri de la nicio adresă de portofel asociată cu Satoshi Nakamoto. Se crede că Satoshi Nakamoto deține aproximativ 1,1 milioane de bitcoin (aproape 50 de miliarde de dolari la prețurile actuale), așa că, deși cei 26,9 BTC mutați recent în portofelul Genesis sunt importanți pentru unii, pentru Satoshi înseamnă doar o picătură în ocean.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...