eToro lansează ValueStars, un portofoliu care oferă acces la „cele mai bune active de cumpărat”

Date:

Rețeaua socială de investiții eToro a anunțat lansarea ValueStars, un portofoliu care oferă investitorilor individuali o expunere pe termen lung la companiile selecționate cu grijă de personalități financiare influente care aleg investițiile în acțiuni de valoare.

Ca o soluție alternativă la multitudinea actuală de informații despre ce înseamnă „achiziție” pe rețelele de socializare, eToro a creat un portofoliu bazat pe alegerile investiționale ale liderilor financiari din lumea reală și ale investitorilor influenți din mediul de afaceri.

eToro a analizat cele mai frecvente achiziții ale acestora, analizând rapoartele de tip 13F(1) ale unora dintre cele mai importante fonduri mutuale și de hedging(2), inclusiv Baupost Group și ValueAct Capital, și a captat cele mai importante dețineri ale acestora în ValueStars.

„Vedem o cantitate tot mai mare de conținut financiar pe Twitter și pe alte canale sociale cu privire la ceea ce reprezintă o «achiziție». În efortul de a-i ajuta pe investitorii individuali să ia decizii de investiții mai bine informate, am dorit să le prezentăm un instrument credibil, disponibil public, care poate fi luat în considerare atunci când iau decizii de investiții”, a explicat Dani Brinker, șef al Portofoliilor de Investiții la eToro.

„Rapoartele 13F sunt un instrument financiar excelent, deoarece oferă o transparență suplimentară în ceea ce privește compoziția portofoliului și acțiunile alese de fondurile mutuale și fondurile speculative de top. Pentru a-i ajuta pe utilizatorii noștri să investească la fel ca aceștia, am folosit datele 13F pentru a crea un portofoliu complet administrat care le oferă expunere la ceea ce cumpără cei mai buni investitori din domeniul financiar.”

Cele 10 acțiuni care compun portofoliul la începuturile sale prezintă o capitalizare de piață medie ponderată de peste 415 miliarde de dolari și includ Google, Mastercard și Fiserv (lista completă aici). Portofoliul, care va fi reechilibrat în fiecare trimestru după actualizarea declarațiilor 13F, urmează o metodologie automatizată și testată  și nu este discreționar în alegerea activelor.

ValueStars se alătură ofertei existente a eToro de portofolii care reflectă strategiile de investiții ale unor personalități financiare influente – Warren Buffett, Edgar Wachenheim și Carl Ichan.

Portofoliile eToro oferă investitorilor expuneri gata pregătite și complet alocate, grupate pe diverse teme de investiții. Reunind mai multe active pe baza unei metodologii definite și utilizând o abordare pasivă a investițiilor, portofoliile eToro sunt soluții de investiții pe termen lung care oferă o expunere diversificată fără comisioane de administrare.

Investiția inițială începe de la 500 de dolari, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sector. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.


  1. 13F filings: Formularul 13F al Comisiei pentru valori mobiliare și burse (SEC) este un raport trimestrial care trebuie depus de toți administratorii de investiții instituționale cu cel puțin 100 de milioane de dolari în active administrate. Acesta prezintă participațiile lor în acțiuni și poate oferi informații despre ceea ce fac pe piață „banii inteligenți”.
  2. Fonduri analizate: Akre Capital Management; Appaloosa LP; Baupost Group LLC; Brave Warrior Advisors, LLC; Gardner Investments; Markel Corp; Oakcliff Capital Partners; Smead Capital Management, Inc; Starboard Value LP; ValueAct Holdings, LP.

Acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.


eToro este o platformă de investiții multi-active ce le permite tuturor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes . eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Au început angajările pentru vară și sărbătorile de Paște – 3.500 de joburi noi în turism/HoReCa în ultima lună

Angajatorii se pregătesc pentru creșterea activității din sezonul cald,...

Modelul CityZEN cu 4 locuri și baterie extinsă, disponibil în culoarea Pure Black

Allview AUTO, noua divizie a brandului local lider în...

2Performant previzionează o creștere de 55% prin expansiune internațională

2Performant, companie de tehnologie și lider în soluții inovatoare...