eToro lansează XtremeWeather, un portofoliu care oferă expunere la companii rezistente la vreme extremă

Date:

Platforma de tranzacționare și investiții eToro a lansat XtremeWeather, un nou portofoliu care oferă investitorilor individuali expunere la companiile cele mai bine poziționate pentru a prospera din cauza evenimentelor meteorologice extreme din ce în ce mai frecvente și severe.

Cu NASA declarând că vara trecută a fost cea mai caldă înregistrată pe Pământ*, impactul condițiilor meteorologice extreme asupra planetei noastre și asupra vieții de zi cu zi devine din ce în ce mai evident. Astfel de evenimente meteorologice severe și neobișnuite se abat de la tiparele climatologice medii, incluzând uragane, incendii de vegetație, secete, inundații, valuri de căldură și multe altele.

Portofoliul XtremeWeather cuprinde 30 de acțiuni din industrii cheie, precum energie electrică regenerabilă, mașini industriale, consumabile și componente, îngrășăminte și produse chimice agricole, îmbunătățirea locuințelor, componente și echipamente electrice și gaze, care au un rol important în sprijinirea redresării și normalizării în urma evenimentelor meteorologice extreme. Pentru a construi acest portofoliu, echipa a evaluat mii de acțiuni, clasificându-le pe baza unor criterii cum ar fi capitalizarea de piață, scorul ESG, parametrii de lichiditate, clasamentele analiștilor și creșterea vânzărilor în ultimele 12 luni.

Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro, a comentat: „Anul 2023 va rămâne în memorie ca fiind anul schimbărilor climatice. De la efectele El Niño din Australia până la inundațiile din Italia și incendiile din Maui, aproape niciun continent nu a fost imun. Realitatea schimbărilor climatice a creat o cerere tot mai mare pentru reziliență și soluții de reconstrucție. Evenimentele meteorologice extreme îi împing pe factorii de decizie politică să investească sau să reglementeze pentru a adresa schimbările climatice. În ajunul conferinței globală privind schimbările climatice, COP28, am vrut să oferim investitorilor individuali oportunitatea de a-și face portofoliile lor rezistente la climă și de a-și diversifica investițiile în industrii care vor ajuta la reconstrucția orașelor, comunităților și faunei sălbatice din jur după aceste evenimente climatice extreme.”

Portofoliul va fi reechilibrat anual sau în funcție de necesități pentru a-și menține relevanța și a-i optimiza performanța. Pentru a aborda imprevizibilitatea evenimentelor meteorologice și influența oricăror noi politici economice și guvernamentale, strategia alocă o pondere egală pentru cele 30 de acțiuni din portofoliu (3,33%). Această abordare reduce riscul de concentrare și sporește reziliența de ansamblu a portofoliului.

Investiția inițială pornește de la 500 USD, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sector. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Miercuri, 22 mai, la CCIB, Conferința FOCUS București

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)...

Protocol de colaborare CCIR – Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...