Exigent Development primește o finanțare de 57,80 milioane euro de la OTP Group, pentru dezvoltarea fazei 5 a proiectului Plaza Residence

Date:

OTP Bank România și OTP Bank Plc. anunță încheierea unui acord de finanțare cu Exigent Property Investment SRL, în valoare de 57,80 milioane de euro, pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidențial Exigent Plaza Residence, aflat în cartierul Militari din București, între mall-ul Plaza România și Parcul Timișoara. În vederea susținerii TVA-ului din cadrul aceluiași proiect, OTP Bank România a acordat și o linie de finanțare în valoare de 50 de milioane de lei.

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1,288 de apartamente – studiouri, două și trei camere, se va întinde pe o suprafață de 27,314 mp de teren și va avea aproximativ 144,200 mp construiți, cu tot cu subsol, iar fiecare dintre cele trei clădiri va avea o înălțime de 2S+P+11E. Complexul oferă, de asemenea, spații verzi, precum și două parcări subterane, iar la parterul blocurilor sunt prevăzute spații comerciale.

Plaza Residence a fost construit în locul fostei fabrici bucureștene de pâine, Lujerul, și al stației de betoane Holcim și are livrate, până în prezent în jur de 6.000 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect rezidențial din București. OTP Bank a contribuit substanțial (cu finanțări de peste 530 de milioane de lei și la finanțarea fazelor anterioare ale aceluiași proiect (fazele 1, 2, 3 și 4), derulate prin intermediul companiei Exigent Development SRL, proiecte finalizate și integral vândute către clienți.

„OTP Bank este un partener activ al mediului de real estate din România, prin implicare nu doar prin finanțare, ci și prin know-how și consilierea adecvată pentru realizarea de proiecte sustenabile și pe termen lung, asa cum este exemplul de față. Primul credit oferit grupului Exigent a fost în anul 2017, de atunci compania avut o evoluție continuă, prin care a ajuns să dezvolte mii de apartamente în ansambluri rezidențiale, ajungând astăzi la faza a 5-a a proiectului Plaza Rezidence. Suntem încântați să contribuim, împreună cu groupul OTP la finalizarea acestui credit sindicalizat”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, în cadrul OTP Bank Romania. 

„Încheierea acestui nou acord cu OTP Bank consolidează și reconfirmă parteneriatul solid al băncii cu unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre, Plaza Residence”, a declarat Alin Niculae, fondator Alfa Group, un grup antreprenorial românesc din care Exigent Development face parte.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL, printr-o echipă coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener, și formată din senior associate Mădălina Mailat și avocat Dana Mirea.

„Am avut o colaborare foarte bună pe această tranzacție cu toate părțile implicate și ne bucurăm să adăugăm în portofoliul nostru o finanțare importantă pentru un proiect reprezentativ pentru piața imobiliară din București, alături de unul dintre cele mai dinamice grupuri antreprenoriale din România”, spune Mădălina Rachieru-Postolache, partener Clifford Chance. 

 „Suntem foarte încântați că am fost alături în această tranzacție de echipa OTP Bank, o echipă de profesioniști talentați, care au avut o contribuție semnificativă la reușita acestei finanțări. Le urăm succes celor de la Exigent în finalizarea acestei noi etape a unui proiect rezidențial frumos, atât de necesar în peisajul capitalei României”, a menționat Valentin Voinescu, Partener NNDKP, Practica de Drept Bancar și Finanțări.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...