Forum al Gazelor Naturale – de la Monopol la piață liberă

Date:

La data de 16.05.2024, BURSA ROMÂNĂ DE MĂRFURI, prin BRM EAST ENERGY, a participat în calitate de partener oficial la primul „Forum al Gazelor Naturale – de la Monopol la piață liberă” desfășurat la Chișinău.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Energiei din R. Moldova, în parteneriat cu USAID Moldova, BRM East Energy și Transgaz, reunind peste 150 de experți din domeniul energetic din R. Moldova, România, Ucraina și alte țări din regiunea Europei Centrale și de Est, inclusiv instituții ca Energy Community, Comisia Europeană, precum și o serie reprezentanți ai misiunilor diplomatice din R. Moldova.

Conferința a avut ca scop prezentarea demersurilor realizate de R. Moldova în liberalizarea pieței gazelor naturale, precum și oportunitățile pe care acest proces le aduce pentru companiile care activează în domeniu.

Din partea Bursei Române de Mărfuri au fost prezenți la eveniment domnul Gabriel Purice, președintele BRM și directorul executiv la BRM East Energy, Ion Lupulescu, în calitate de speaker.

În prezentările realizate, domnul Lupulescu s-a referit la progresul autorităților de la Chișinău în procesul de reformare a sectorului energetic și pașii necesari de întreprins în vederea integrării mai rapide în spațiul energetic european. 

Totodată, au fost abordate și aspecte privind necesitatea dezvoltării și funcționării eficiente a pieței de echilibrare, adaptarea politicii fiscale la cerințele UE și implementarea elementelor motivante pentru jucătorii noi de pe piață.

Cu această ocazie, mulțumim tuturor companiilor și entităților  care au participat la eveniment și care contribuie activ la crearea unei piețe libere în condiții de concurență loială.

Bursa Română de Mărfuri, prin filiala sa – BRM East Energy, își propune să participe în continuare la procesul de liberalizare a pieței gazelor naturale din R. Moldova și a parcursului european de modernizare a economiei moldovenești.

Totodată, încurajarea unei competiții corecte și eficiente între furnizorii de gaze naturale din R. Moldova, așa cum este oferită de platformele BRM, va duce la obținerea unei transparențe crescute, a unui preț competitiv pentru consumatorii finali, precum și la crearea unui mediu stabil și durabil în ceea ce privește diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale, crescând astfel securitatea energetică a R. Moldova. 

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.brm.ro și www.brmeastenergy.md 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...