Getika Holistic Life: Românii apelează tot mai mult la medicina complementară pentru prevenirea apariției bolilor. Cererea pentru terapii holistice a crescut cu 50% în ultimul an

Date:

 

  • 80% dintre cei care apelează la medicină alternativă sunt femei
  • Numărul bărbaților care merg la terapii holistice a crescut de 3 ori în acest an față de 2019
  • 70% dintre pacienți au apelat la medicină complementară pentru prima dată în acest an, interesul astfel de terapii crescând spectaculos după pandemie
  • Românii apelează cel mai des la medicină holistică pentru probleme cardiovasculare, digestive, intoleranțe alimentare, dureri de cap, prevenirea intoxicării ficatului, probleme de nutriție și probleme emoționale


 Românii sunt tot mai interesați să rezolve probleme de sănătate prin medicina holistică, în completarea medicinei clasice, cererea pentru terapii de medicină alternativă pentru prevenție crescând cu peste 50% în ultimul an, arată datele Getika Holistic Life, una dintre principalele clinicii de profil din România. Astfel, 70% dintre pacienți au apelat pentru prima oară la medicina complementară în 2023, iar cei mai mulți cheltuiesc în medie între 1.000 și 2.000 lei pe un plan de tratament holistic pe trei luni.

„Interesul românilor pentru medicină alternativă a cunoscut o creștere exponențială imediat după pandemie, perioadă care a schimbat practic gândirea românilor, aceștia fiind tot mai orientați către prevenirea eventualelor afecțiuni. Vedem un proces accentuat de educare la nivelul țării în privința consultațiilor de prevenție, fapt pentru care interesul pentru terapii de medicină alternativă a crescut spectaculos în 2023 față de anul trecut, cu peste 50%. Medicina alternativă vine în completarea consultațiilor din medicina clasică și tratamentelor recomandate de medicii specialiștii, oferind soluții preventive pentru probleme de sănătate care se pot accentua sau care se pot instala în organismul uman. La Getika Holistic Life depistăm ce probleme de sănătate pot apărea prin scanarea completă a organismului, folosind o tehnologie avansată care arată în timp real deficiențele din corp și care sunt interpretate pe loc”, declară Maria Mihăilă, fitoterapeut și nutritionist acreditat și fondator Getika Holistic Life.

 

Medicina complementară se adresează tuturor persoanelor care vor să aibă un stil de viață sănătos și care vor să îmbunătățească sănătatea, apelând la soluții naturale. Tot mai mulți români văd medicina alternativă ca o investiție pe termen lung în propria persoană, cheltuind între 1.000 și 2.000 lei pentru un plan de tratament naturist pentru trei luni.

 

Astfel, cele mai căutate servicii sunt consultația SCIO, o scanare non-invazivă a organismului și o metodă holistică de analizare a organismului tău și de determinare a celui mai bun parcurs terapeutic, fitoterapia, consultații de nutriție, consultațiile de iridologie și consultațiile de psihoterapie.

Numărul bărbaților care apelează la terapii holistice, în creștere

Peste 80% din persoanele care apelează la medicină alternativă sunt femei, predominant cu vârsta între 28 și 55 ani. Cel mai des apelează pentru rezolvarea problemelor de sănătate cum ar fi probleme digestive, intoleranțe alimentare, dureri de cap, dureri de pelvis, prevenirea intoxicării ficatului, probleme de nutriție și probleme emoționale.

Bărbații, în schimb, vin cu probleme cardiovasculare, probleme de potență și fertilitate, inflamații prostată și boli metabolice (diabet), numărul lor fiind în creștere accelerată de la an la an, de trei ori mai mult în 2023 față de 2019.

„Românii au început să se preocupe tot mai mult de propria sănătate și să prioritize investiția în prevenție pentru că își doresc să fie sănătoși fizic și mental la vârsta a treia. Deși cea mai mare parte din pacienți sunt din București, avem tot mai multe solicitări de la persoane din județele apropiate, inclusiv din Argeș, Vâlcea, Ialomița, Călărași sau Giurgiu. În plus, investesc tot mai multe în servicii care le asigură o stare de bine. De cele mai multe ori oamenii ajung la centrul nostru atunci când au analizele bune, dar totuși ei se simt rău. Prin investigațiile care țin de medicina complementară reușim să ne dăm seama ce a dezechilibrat homeostazia organismului și să propunem tratamente eficiente pentru prevenirea bolilor”, spune Maria Mihăilă, fitoterapeut și nutritionist acreditat și fondator Getika Holistic Life.

După perioada pandemiei, din ce în ce mai mulți români au apelat la medicina complementară ajungând ca peste 70% dintre pacienți să meargă pentru prima oară la acest tip de terapie, potrivit datelor Getika Holistic Life

Dacă problema de sănătate s-a instalat în organism, este recomandat ca românii să apeleze direct la medicina clasică. În schimb, la medicina complementară este recomandat să apeleze cu scopul de a preveni o serie de boli, în paralel cu consultațiile și controalele de rutină și de prevenție. În acest sens, 95% dintre persoanele care apelează la medicină complementară merg în mod regulat la controale de rutină în spitale și clinici, urmează tratamentele medicilor dacă este cazul și văd în medicina holistică o completare a medicinei clasice pentru un stil de viață sănătos pe termen lung.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...